vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse moskeeën stappen naar VN

lees ook ...

Dirty campaign team, een smet op of een wapen van de NDP

De NDP doet alle poging om weer aan de macht te komen. In Pontbuiten heeft het trio Abrahams, Adhin en Simons (alfabetische volgorde) een krachtige voorbeschouwing gegeven. Maar was dit bühne praat of...

Moskeevertegenwoordigers die drie jaar geleden getuigden voor de parlementaire enquête over buitenlandse financiering, stappen via Stichting Project Ummah naar de Verenigde Naties. Ze beschuldigen de Nederlandse staat van discriminatie en beperking van godsdienstvrijheid.

Stichting Ummah Project is opgericht met het doel het verhaal van de moslims te documenteren en legt daarbij de focus op islamofobie. De VN hebben in een rapport uit 2019 hun zorgen geuit over islamofobie in Nederland.

Christofobie

Stichting Open Doors doet al dertig jaar onderzoek naar de vervolging van christenen. De Ranglijst Christenvervolginglaat zien in welke vijftig (50) landen christenen het zwaarst worden vervolgd. De top 10 landen volgens de Ranglijst 2023 zijn: 1. Noord-Korea 2. Somalië 3. Jemen 4. Eritrea 5. Libië 6. Nigeria 7. Pakistan 8. Iran 9. Afghanistan 10. Soedan.

Uit de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging blijkt dat tweederde van de 50 landen een moslimland is.

Een Franse imam roept in een opvallende brief zijn medegelovigen op, op te treden tegen antichristelijk geweld dat in naam van de islam wordt gepleegd door extremisten. “Het volstaat niet om te herhalen dat de islam een godsdienst van de vrede is.” Bron: Katholiek Nieuwsblad d.d. 29 april 2019

 

Ingezonden: Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenNederlandse moskeeën stappen naar VN