woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Factchecking uitspraak minister R. Nurmohamed van OW

lees ook ...

Brunswijk: Miljoenen inkomstenderving goud- en houtsector

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk deelt mee dat de regering eraan werkt om de miljoenen US-dollars die de Staat misloopt uit de hout- en goudsector, naar de staatskas te laten vloeien.  Door allerl...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) zei heel voorzichtig dat hij bijna zeker is dat de afgelopen vijftien jaar (2008-2022, aj) er helemaal niet geïnvesteerd is in infrastructuur; dat kan bewezen worden, maar de samenleving heeft dat zelf ook kunnen merken. 

Ontwatering en wegonderhoud zijn twee belangrijke aandachtspunten waar de afgelopen tien jaar (2013-2022, aj) niet aan is gewerkt, omdat de vorige regering (Bouterse, aj) bezig was met onder andere nieuwbouwprojecten, waarbij onderhoudsprojecten werden aangehouden, en die achterstand wordt nu ingehaald door OW.

De regering-Bouterse heeft in de afgelopen acht jaar (2010-2018, aj) SRD 2,7 miljard uitgegeven aan het herstel en aanleggen van wegen en bruggen. Dit zei het assembleelid Amzad Abdoel (NDP) gisteren 28 augustus 2018 in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de behandeling van de Wet rij- en voertuigenbelasting. De bruggen die zijn gebouwd, hebben de staat enorm gekost. Ook de trenzen en lozingen die in de regentijd worden opgehaald. Daarnaast het onderhouden van sluizen en het maken van dijken zijn duur.

R. Nurmohamed: afgelopen 15 jaar (2008-2022) helemaal niet geïnvesteerd in (natte en droge) infrastructuur.

A. Abdoel: afgelopen 8 jaar (2010-2018) SRD 2,7 miljard geïnvesteerd in (natte en droge) infrastructuur.

 

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenFactchecking uitspraak minister R. Nurmohamed van OW