vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
3
(2)

De afslankspuit is een doorbraak

lees ook ...

Wie tast de democratische rechtsorde aan in Suriname?

Zowel misbruik van democratie door elite regeringsverantwoordelijken en terroristische activiteiten ondermijnen allebei de democratische rechtsorde. Als een regeringsverantwoordelijke terroristische a...

Injecteerbare geneesmiddelen tegen obesitas zijn aan een razendsnelle opmars bezig. Wat is er allemaal op de markt? Hoe doeltreffend is het? Voor wie is het bedoeld? En wat zijn de bijwerkingen?

Ozempic (werkzame stof: semaglutide)

Ozempic is een diabetesmedicijn dat het menselijke darmhormoon (GLP-1 of glucagon-like peptide-1) nabootst en op kunstmatige wijze de honger onderdrukt. Het vertraagt de maaglediging, stimuleert de aanmaak van insuline en werkt in op de hypothalamus, het deel van het brein dat de honger reguleert. Het is alsof je een gevoel van verzadiging in je lichaam spuit.

Na ongeveer anderhalf jaar zou een wekelijkse injectie van 2,4 mg semaglutide tot een gewichtsverlies van gemiddeld 15 procent moeten leiden, op voorwaarde dat je het combineert met gezonde voeding en lichaamsbeweging. Het gewichtsverlies is uitzonderlijk groot en volgens wetenschappers een gamechanger om de vele funeste gevolgen van zwaarlijvigheid tegen te gaan.

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenDe afslankspuit is een doorbraak