donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
4.3
(6)

Columnist met spaghetti logica schuift straks alle schuld in de schoenen vn Columbus

lees ook ...

Surinamers geloven kennelijk in beetje zwanger zijn,beetje s...

Het valt op dat partijen en mensen die zelf een hele boter berg op hun hoofd hebben de hele dag klagen over andere mensen en partijen. Zelf hebben die partijen en mensen genoeg “gerommeld” tot en aan ...

Nog even dan zal de columnist zelfs Columbus alle schuld geven van de problemen in Suriname. Ik ben een groot voorstaander van debatten en dialogen om onder andere de onderste steen boven te krijgen. In eerdere artikelen heb ik aangegeven hoe demagogie en brainwash de samenleving in een donkere tunnel heeft gebracht.  

Mediahuizen, columnisten, commentatoren en politici – vooral de huidige coalitie en dan met name de VHP – hebben in aanloop naar de verkiezingen samengespannen en het volk knollen voor citroenen verkocht, een kat in de zak verkocht. Helaas bleek de kat een olifant te zijn.

Een van de columnisten, Sunil Sookhall, helaas behept met een spaghetti logica heeft jaren meegewerkt aan beeldvervuiling. Hij redeneert zo krom als een hoepel waarbij hij graag alles bij elkaar en door elkaar haalt met quasi bewijzen met knip en plak teksten. Daarin is hij jaren bijgestaan door zijn kompaan Kries Mahabier en samen hebben zij ruimbaan gehad om zand in de ogen van het volk te strooien. Ik wil het niet eens hebben over hun motieven. Hun daad van drog redeneren en demagogie is slecht voor de ontwikkeling van Suriname. Daar moet men bewust van zijn. Je gaat het pas snappen dat er demagogie is als je ze doorhebt.

De spaghetti logica van Sookhlall is het beste te illustreren met zijn kromme redenering op zijn FB:

Er is een jas verscheurt van een buitenlander bij de ingang van het ministerie van Gezondheid. Sookhlall zegt dat de schade wel Euro 3000 is en om dat te staven post hij een link van Oger met jassen van vele duizenden Euro’s. Zijn logica werkt zo: een jas kan duizenden Euro’s kosten, wat inderdaad waar is. Er is een jas verscheurd, wat inderdaad waar is. Dus de verscheurde jas kost Euro 3000. En dit is niet waar. Dit is spaghetti logica. Met knip en plak brengt hij met grote stelligheid iets – jas van Euro 3000 – als een feit.

En zo heeft hij jaren de boel geflest. Daarom is het belangrijk om vanaf nu goed op te letten. Denk a torie even, neem een slokje dawet en denk na.

Zijn spaghetti logica en de blindelingse adoratie van mensen die hem volgen is gevaarlijk want hij kan met zijn demagogie het volk steeds in het donker houden. Hij waant zich in het land der blinden – zijn volgers – een koning met zijn ene oog die ook nog slechtziend is.

Hij reageerde op een artikel van mij over de herschikking van de Oppenheimer leningen. Lees het artikel “Het verzwegen en onderbelichte deel van de Oppenheimer-leningen” https://www.srherald.com/ingezonden/2023/05/06/het-verzwegen-en-onderbelichte-deel-van-de-oppenheimer-leningen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=het-verzwegen-en-onderbelichte-deel-van-de-oppenheimer-leningen.

Hij wilt hij maar niet inzien – slechtziend – wat ik schreef, want die spaghetti logica van hem verhinderd zijn zicht.

Over de herschikking van Oppenheimer leningen was hij als de kippen bij om te verklaren dat het een hele goede deal was. Inmiddels weten wij allemaal – althans de niet diehard VHPers – dat het een fopspeen is. Dat legt hij niet uit. Daar gaat hij niet op in.

In mijn artikel schrijf ik “Waar waren de Oppenheimer-leningen VOORAL voor bedoeld”. Let op het woord “VOORAL”. Ik zeg dat expliciet. Daarmee zeg ik ook dat niet alle USD 625 miljoen voor de investeringen in productie was bestemd. Wat doet Sookhlall met zijn spaghetti logica? Hij gaat met knip & plak documenten proberen aan te tonen dat ik leugens verspreid want de leningen zijn deels gebruikt voor andere betalingen. Wat toon je dan aan? Iets wat ik ook weet en zeg? En wat is de issue? De leningen waren nodig voor de 3 investeringen. Je kan nog discussiëren of alle USD 625 nodig was maar voer geen valse discussie over leningen zelf.

Hij sleept alles erbij. Dat er veel geleend is, dat de leningen niet betaald zijn, dat er commissies zijn ontvangen. Allemaal punten die niets met het artikel van mij te maken hebben en ook niets met mijn analyse en kritiek op de “domme” herschikking. Lezen is een kunst en logica is een vak, een zwaar bètavak. Helaas niet iedereen gegund.

Ik schrijf in het artikel expliciet “Overigens is HET IETS ANDERS als er beweerd wordt dat er ook bedragen aan sommige STRIJKSTOKKEN ZIJN BLIJVEN HANGEN. Dat is EEN ANDERE DISCUSSIE en daar zou deze regering NIET DRIE JAAR LANG OVER MOETEN BLIJVEN ‘PIEPEN’, maar via forensisch onderzoek helderheid in moeten brengen”.

Wat doet Sookhlall? Hij gaat lekker sentimenteel en hypherig praten over commissies met een insinuatie alsof er “gerommeld” is met geld. En weer mij verwijten, terwijl ik zelf schrijf dat aan de strijkstok blijven hangen een andere discussie is en niks te maken heeft met de leningen zelf.

Het valt op dat Sookhlall stelselmatig met insinuaties over “gerommel met geld” komt maar hij en zijn matties van de VHP en de regering zijn na 3 jaren nog steeds niet in staat geweest iets van malversaties – iets anders (!!!!) dan beleidskeuzes waar Hoefdraad voor vervolgd wordt– aan te grijpen om mensen te vervolgen, dat is nog los van veroordelen. Heel de VHP praat erover en weet erover maar het OM kan de doos met gegevens over malversaties niet vinden. Gelooft u in elk geval 1 ding van mij, als er maar 1 kleinste en verste bewijs was dan hadden ze heel de vorige regering opgeborgen. Saillant detail, al 3 jaren praten ze over aantijgingen naar Melvin Bouva over naschoolse opvang. Het blijft alleen maar bij publiek geklets maar het lukt ze niet om tot vervolging te komen. Heel VHP weet ervan, alle trawanten weten ervan, ze praten alsof ze zelf erbij waren en alle bonnen in hun broekzak hebben maar de enige die de informatie niet kan vinden is het OM. Bouva – ik ken de man niet eens – al 3 jaren beklad maar nog nimmer verhoord.

Denk a torie even, neem een slokje dawet en denk na. Het is niet logisch. Bij Sookhlall wel want hij heeft een spaghetti logica.

In zijn artikel gaat hij nu niet in op waarom de herschikking zo’n geweldige deal is maar met knip en plak probeert hij ons te vertellen dat er geleend is om andere betalingen te doen. En dat Bouterse Alcoa niet had betaald voor de energierekening en dat de dam ons gratis moest toekomen. Alles bijhalen om te vertellen waarom de herschikking een goede deal is? Maar over de deal zelf geen logische onderbouwing? Armoe troef. Alles erbij slepen om te proberen te maskeren waarom lenen voor de productie geen goede zaak was? Nog even dan gaat de columnist Columbus bij slepen voor alle ellende in Suriname want als die Suriname niet had ontdekt dan was er geen onafhankelijkheid en ook geen vorige regering. Met zijn spaghetti logica en het door elkaar halen van informatie – jas van Euro 3000 – is het volk jaren vergiftigd. Om Suriname uit de donkere tunnel te krijgen moeten wij andere invalshoeken nemen om naar de realiteit te kijken.

Dat is niet prettig voor de clan rond de VHP maar wij weten dat de kalkoen nimmer vrolijk is als men over de kerstmaal praat.

Als je doet wat je deed dan krijg je wat je had. Als wij alles overlaten aan mensen met een spaghetti logica dan blijven wij in het donker en dan kunnen ze met hun ene bijziende oog koning blijven spelen in het land der blinden.

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenColumnist met spaghetti logica schuift straks alle schuld in de schoenen vn Columbus