woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

BEP vraagt president Santokhi Covid-gebeuren naar zich toe te trekken

lees ook ...

Brunswijk: Miljoenen inkomstenderving goud- en houtsector

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk deelt mee dat de regering eraan werkt om de miljoenen US-dollars die de Staat misloopt uit de hout- en goudsector, naar de staatskas te laten vloeien.  Door allerl...

De politieke partij BEP roept president Chan Santokhi op het managen en monitoren van het covid-19 gebeuren naar zich toe te trekken. De toename van het aantal Covid-19-besmettingsgevallen, de hoge besmettingsgraad, het recordaantal doden van 53 in de maand mei, de overvolle ziekenhuizen het tekort aan ic-bedden, zijn zorgpunten van de partij. De partij stelt dat zij bezorgd is over de perceptie, de vrees en het sentiment, die onder grote delen van de samenleving leven.

Het vragen om de directe bemoeienis van de president is, mede met het oog op herstel en verbetering van de vertrouwensrelatie met samenleving, schrijft het mediateam van de partij. Het Surinaamse volk schijnt niet optimistisch te zijn over het huidige beleid en aanpak rond de Covid-19-pandemie. Op dit moment behoort Suriname tot de landen die het meest te lijden hebben onder de corona pandemie in de regio.

De BEP vraagt van de regering dringende aandacht voor een samenhangend, transparant, controleerbaar en voorspelbaar Covid-19 beleid, inclusief een goed uitgewerkt en gebalanceerd communicatiestrategie. De cultuur van onvoldoende transparantie, moeizame en gebrekkige maatregelen die de samenleving langer op slot dreigen te zetten, moet plaatsmaken voor een vertrouwenwekkend beleid, daadkrachtig en kordaat optreden.

De BEP pleit voor een nieuwe landelijke aangestuurde crisisorganisatie en meent dat de rechtstreekse bemoeienis van de president zal helpen bij herstel en verbetering van de vertrouwensrelatie met samenleving. De partij meent dat de covid-19 gerelateerd vaccinatieboodschappen, alsook protocollen vinden onvoldoende ingang bij grote delen van de doelgroepen. De vicepresident is conform de zogenoemde Covid-19-wet de verantwoordelijke functionaris binnen de Covid-bestrijding is, maar hij is nagenoeg niet in beeld. Ook valt het volgens de BEP op dat de minister van Volksgezondheid grote delen van de samenleving niet meer bekoort en nog minder imponeert met zijn inspanningen en boodschappen.

De samenleving verdient het gelag niet en mag ook nimmer de prijs betalen van gebrekkige of onvoldoende bestuurlijke capaciteit en ervaring. De BEP doet een dringend beroep op de regering te komen met een duidelijke vaccinatiecampagne als onderdeel van het Covid-19 communicatieplan, vertaald in verschillende talen. De president moet erop toezien dat bewindslieden, overige beleidsmakers, functionarissen in topposities en strategische functies de protocollen en maatregelen niet aan hun laars lappen, maar zich eraan houden.

Er heerst volgens de BEP een duidelijk beeld van wantrouwen, frustratie, boosheid en vaccinatievrees, dat gevoed wordt door onder meer de twijfel als hoogwaardigheidsbekleders daadwerkelijk worden ingeënt. De beschikbaarheid van het Covid-19 vaccin blijkt thans een uitdaging te zijn, vanwege vertraging bij de levering. Dit ook weer in tegenstelling tot de belofte van de president dat Nederland reeds de vorige week vaccins zou doneren aan Suriname. Echter zwijgt de regering ook weer in alle talen over het type vaccin dat toegezegd is door de Nederlandse regering, schrijft het mediateam.

De partij vraagt de gemeenschap om goed burgerschap aan de dag leggen. “Wij hebben geen andere keus dan ons te beperken, vooral wanneer het gaat om sociale contact en bewegingsvrijheid. Afstand houden, dat helpt ons in de strijd tegen corona en het redden van levens. Laten wij onze solidariteit tonen en verantwoordelijkheid opnemen. Het is overduidelijk dat het virus van mobiliteit en ontmoetingen leeft.”

De BEP stelt haar partijcentrum beschikbaar aan de autoriteiten voor gebruik in de strijd tegen de Covid-19-pandemie en geeft aan dat dit haar solidariteitsbijdrage in deze crisis is.

Mediateam BEP

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenBEP vraagt president Santokhi Covid-gebeuren naar zich toe te trekken