woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(2)

Anti-Corruptie Vers

lees ook ...

Verharding moet stoppen!

In essentie zijn wij mensen gemaakt om in liefde en harmonie de aarde te bevolken, die te verzorgen en naar elkaar om te kijken. Wij allen zijn hier voor een bepaalde tijd, lang of kort, om er iets mo...

De Koran 2:255 wordt ‘Vers van de Troon’ genoemd. De Koran 24:35 wordt ‘Vers van het Licht’  genoemd. De Koran 2:188 noem ik ‘Anti-Corruptie Vers’ (omdat in de moskeeën niet/nooit gesproken wordt over corruptie).

De Koran 2:188 luidt als volgt: ‘’En verteer niet onderling op oneerlijke wijze jullie bezittingen, en probeer je hiermee ook geen toegang te verschaffen tot de regeerders en rechters, opdat jullie een deel van de bezittingen van de mensen onrechtmatig verteren, terwijl jullie (dit) weten.” 

Gebruik geen list, leugen, bedrog, verduistering, afpersing, valsheid in geschriften, chantage, meineed, allerlei constructies enzovoorts enzovoorts om bezittingen van mensen en of van de staat af te troggelen. Ga ook niet regeerders en rechters omkopen om in jouw voordeel te beslissen.

Het Oude Testament 

Deuteronomium 16:18-20 zegt: Elke stam moet rechters en leiders (of griffiers) aanwijzen in alle steden die jullie Heer God aan jullie gaat geven. Zij moeten eerlijk en rechtvaardig rechtspreken over het volk. Ze mogen daarin niet oneerlijk zijn. Ze mogen niemand voortrekken. Ook mogen ze (de rechters) zich niet laten omkopen. Want omkoperij maakt wijze mensen oneerlijk. Dan verdraaien ze de woorden van onschuldige mensen. Doe je uiterste best om rechtvaardig te zijn. Dan zal het goed met jullie gaan en zullen jullie het land bezitten dat de Heer jullie gaat geven.

België: screening magistraten

De criminele onderwereld krijgt steeds meer grip op de bovenwereld. Niet enkel in de economie, maar ook in de havens en bij de politie. Een verplichte veiligheidsverificatie voor de voltallige magistratuur en het gerechtspersoneel. Dat legt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne op tafel uit vrees voor de infiltratie van criminele organisaties in de gerechtelijke wereld. De Hoge Raad ‘schiet in een kramp’. Magistraten moeten aanvaarden dat zij gewone mensen zijn, met technische kwaliteiten, maar met menselijke zwakheden. Bron: Knack.be d.d. 17 april 2023.

Aanbevolen artikel: ‘Corruptie in het Caribisch gebied’ op Starnieuws, link https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/75338

Ingezonden: Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeIngezondenAnti-Corruptie Vers