Suriname ALTIJD Dichtbij

Hotspot

5 Religieuze gebouwen in Suriname die je bezocht moet hebben

Geplaatst

op

door
Religieuze-hotspot-top-5-suriname

Religieuze hotlist top 5!

Dit keer nemen we je mee op een religieuze reis in Suriname. Nergens anders dan in Suriname leven verschillende groeperingen in harmonie naast elkaar. Surinamers zijn niet alleen tolerant, maar ook zeer religieus. Tempels, kerken en moskeeën schieten als paddenstoelen uit de grond. Hieronder een lijst met de meest opvallende religieuze hotspots! in Suriname.

Op nummer 5

De Grote Stadskerk

We beginnen de religieuze top 5 met een kerk die qua grootte misschien minder imposant is, maar qua geschiedenis des te indrukwekkender.

De grote stadskerk, in volksmond ook wel “Moederkerk van de Hernhutters genoemd” genoemd is een oude kerk. Een geloofsgemeenschap die zich vanuit Duitsland onder andere in Suriname gevestigd heeft. Niet alleen de buitenkant van de kerk is wit beschilderd, maar ook de binnenkant. Deze kerk is sinds 31 mei 1778 actief en door de groei van het aantal leden heeft deze kerk vele veranderingen doorstaan waardoor het gebouw is ontstaan wat er nu staat.

Op nummer 4

De Synagoge Neve Shalom (joods)

Een bezoek aan deze Synagoge is zeer de moeite waard.

Niet alleen is het gebouw uitzonderlijk in schoonheid, maar laat je zeker rondleiden in deze prachtige synagoge en hoor het verhaal aan over de geschiedenis van de Joodse Surinamers van toen en nu.

Uniek aan deze synagoge is dat binnen in het gebouw een prachtig witte zandvloer ligt. Deze prachtige vloer symboliseert de herdenking van de veertig jarige reis van de joden door de woestijn na hun vertrek uit Egypte.

Religieuze-hotspot-Suriname-Synagoge-Neve-Shalom

Van nummer 4 gaan we door naar de top 3, en op nummer 3 vinden we

De Sint Petrus en Paulus kathedraal

Je hebt Suriname niet echt bezocht als je dit prachtig mooi versierde bouwwerk wat “volledig in hout is opgetrokken” hebt gemist. Een basilieken kathedraal die vrij uniek is in de regio. Sterker nog, het is een van de grootste van hout geconstrueerde kerken van Zuid-Amerika en staat sinds 2002 op de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO. Niet alleen de buitenkant is adembenemend maar ook binnen vindt je prachtige gedetailleerde werken. En je raad het al.. ook binnen is alles van hout.

Religieuze-hotspot-Suriname-St.-Peter-Pauls-basilica

Op nummer 2

Moskee Keizerstraat (islamitisch)

Een absolute religieuze hotspot! in Paramaribo is de Moskee in de Keizerstraat. Bijzonder aan deze moskee is dat deze vreedzaam naast een Joodse synagoge staat. Ondanks dat beiden religies enorm van elkaar verschillen leven de Surinaamse moslims en joden in harmonie. Sterker nog, wanneer er een moslimfeestdag is en bezoekers kunnen hun auto in de regio niet kwijt, dan is de synagoge niet te beroerd om hun terrein open te stellen (anders om ook zo). Een goed voorbeeld voor de wereld dus!

De moskee is geheel volgens Islamitische traditie ontworpen en bestaat uit een midden koepel, 4 minaretten en een kibla. Het gebouw zelf is 29 meter hoog.

Religieuze-hotspot-Suriname-moskee-keizerstraat-1

Op nummer 1

Arya Dewaker Hindoe Tempel

Er zijn tempels en er zijn tempels! De Arya Dewaker tempel is de grootste hindoetempel van Suriname. In tegenstelling tot de meeste tempels zul je hier geen beelden vinden, want het vereren van beelden is in deze beweging verbonden.

De tempel valt in het gebied op door haar imposante grootte en de prachtige oranje koepel. Een tropische tempel met bijzondere bouwelementen die overal in Suriname en in andere Caraïbische landen te zien zijn. Kortom, een tempel die zeker op je Hotlist! moet staan.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Hotspot

Quincy Promes & Culturu

Geplaatst

op

door

Quincy Promes is in een comfortable thuis situatie rustig aan het chillen met een sigaar in zijn hand. Hij zingt op een culturele wijze een spiritueel liedje.

Quincy zingt in het Surinaams, voor degenen die hem kapot willen maken en negatief over hem praten. Maar dat doet hem niets, want spiritueel is hij sterker dan dat, “a Obia e wroko”.

Dit filmpje wordt gedeeld op Social Media, LOL.

Lees verder

Hotspot

5 directe reizen die je vanuit Suriname kan maken

Geplaatst

op

door
airplane

Directe reizen Hotspots Suriname!

Je vakantiereis in Paramaribo uitbreiden? Ga eens op bezoek bij een buurland. Wij zochten voor je uit welke landen met een rechtstreekse vlucht te bezoeken zijn vanuit Paramaribo.

Brazilië

Combineer je reis in Suriname eens met een stedentripje Belém (Brazilië). Vanaf 188 euro heb je bij Gol Transportes Aéreos een retourticket Paramaribo – Belém.

Belém is gelegen in het noorden van Brazilië, aan de monding van de Amazone. Je kan daar genieten van prachtige natuurparken, mooie koloniale kerken, levendige pleinen en bijzondere musea. Een hotspot op deze trip is een bezoekje aan een van de beroemdste markten van heel Brazilië: de Ver-o-Peso markt. Dit is een echte Zuid-Amerikaanse markt, met geuren, kleuren en talloze exotische producten.

Aruba

Het is even goed zoeken maar ze zijn er wel. Goedkope tickets naar Aruba. Met SLM kan je al een retour reis maken naar Aruba vanaf 301 euro. Wat is er te doen op Aruba? Roadtripjes maken, boottochten en snorkelen, heerlijk eten en drinken, kite surfen, Quad- of paardrijden, prachtige standen bezoeken en nog veel meer.

Panama

Iets duurder maar zeker de moeite waard is een tripje naar Panama. Vanaf 479 heb je bij Copa Airlines een retourticket naar dit prachtige land.

Panama kent een roerige historie, een mix van verschillende culturen en unieke bezienswaardigheden. Van groene hooglanden tot tropische jungles en paradijselijke eilanden. Omgeven door de Caribische zee aan de ene kant en de Pacifische oceaan aan de andere, heeft Panama volop stranden. Van party beaches tot verlaten pareltjes. Panama’s got it all!

Curaçao

Een rechtstreeks vlucht naar Curaçao wordt verzorgd door Flexflight. Vanaf 513 euro vlieg je direct heen en weer naar Curaçao. Er zijn goedkopere tickets verkrijgbaar bij SLM met een tussenstop.

Op een vakantie op Curaçao zijn de witte stranden omzoomd met palmbomen in groten getale aanwezig. Een strandvakantie aan de Caribische Zee voldoet hier dan ook aan meerdere wensen: van een bruisende zonvakantie op Mambo Beach en Jan Thiel Baai tot rust in Westpunt. Bezoek ook zeker de kleurrijke Handelskade tijdens je stedentrip in Willemstad of maak een excursie naar het prachtige Christoffelpark. Bon bini op dushi Curaçao!

Cuba

Met flexflight vlieg je vanuit Paramaribo rechtstreeks naar Havana. Hier vind je iconische beelden, van felgekleurde oldtimers en balkons vol wapperende was, tot El Capitolio, gebouwd naar voorbeeld van het Witte Huis en flanerende Cubanen op de Malecón. In het oude centrum, Havana Vieja, vind je vier pleinen die zeker een middag rondslenteren verdienen. Om de rest van de stad te zien, kun je het best een stadsrondrit in een oude oldtimertaxi maken, die je meeneemt naar de chique wijk Miramar en de beroemde Plaza de Revolución, waar Fidel Castro urenlange speeches hield en je een afbeelding van Che Guevara op een van de gebouwen treft. Flexflight bied deze reis aan vanaf 651 euro.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X