Suriname ALTIJD Dichtbij

Hotspot

Dit zijn de 6 meest interessantste museums in Suriname

Geplaatst

op

door
hotspot-museums-suriname-01

Surinaamse museum hotspot top 6!

Een heerlijke Djogo biertje en zittend op een terrasje aan de Waterkant, wie wil dat nou niet! Maar wist je dat Suriname meer te bieden heeft dan alleen lekker eten, winkelen en shoppen? Maar wat dacht je van een bezoekje aan een museum? Dit keer bezoeken we de 6 meest interessante museums in Suriname.

Op nummer 6

Numismatisch Museum Suriname

Wil je alles weten over Surinaams geld? Bezoek dan zeker Het Numismatisch Museum. Dit museum toont de muntgeschiedenis van Suriname. De muntgeschiedenis vertelt ook voor een belangrijk deel de geschiedenis van Suriname. Er liggen naast vele munten ook artefacten uit Afrika en Oceanië welke in de ruilhandel zijn gebruikt. Het museum vertelt niet alleen de geschiedenis van geld maar ook het belang voor de maatschappij voor het hebben van een ruilmiddel.

Op nummer 5

Museum Villa Zapakara

Ook voor kinderen heeft Suriname een leuk museum, “Villa Zapakara”. Dit museum bied een interactieve tentoonstelling over culturen waarbij kinderen spelend leren. Villa Zapakara is een plek waar alle kinderen de gelegenheid krijgen zich even in een andere wereld te begeven.

Museum-Villa-Zapakara-Suriname

Op nummer 4

Saamaka Marronmuseum

Niet echt dicht bij het centrum maar in het dorp Pikin Slee aan de Boven-Surinamerivier staat het hartveroverende Saamaka Marronmuseum. Dit museum is gewijd aan het cultureel erfgoed van de Marrons, die zich wisten te ontworstelen aan de slavernij op de plantages aan de kustvlakten, en diep in het Surinaams regenwoud eigen leefgemeenschappen vestigden. De oude Saramakaanse cultuur bloeit nog steeds. Op deze bijzondere plek, komt het verleden tot leven en krijgt de toekomst de ruimte.

Saamaka-Marron-Museum-Suriname
Saamaka Marron Museum Suriname

Op nummer 3

Surinaamsch Rumhuis

In het Surinaamsch Rumhuis kun je rum ruiken, proeven en de geschiedenis achter onze bijzondere rum ontdekken. Stap het huis van dé rum binnen en ontdek zelf het verhaal achter de rum die zowel in eigen land als in het buitenland diverse prijzen en onderscheidingen in de wacht hebben gesleept. Kom meer te weten over de ervaren master blender die de geheime recepturen zorgvuldig bereid en bewaakt, de kuipers die op ambachtelijke wijze de eikenhouten vaten in elkaar zetten, de authentieke koperen pot still waarmee de beste rum worden gemaakt, en natuurlijk over alles wat Surinaamse Rum zo bijzonder maakt.

Op nummer 2

Fort Nieuw Amsterdam

In het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam ga je terug in de tijd en duik je het militaire verleden van Suriname in. Wandel door het grote complex langs oude Amerikaanse kanonnen, bekijk de exposities in de voormalige gevangeniscellen en spot dolfijnen in de aangrenzende Surinamerivier. Op de plek waar de Commewijnerivier en de Surinamerivier samenkomen, ligt Fort Nieuw Amsterdam.

Op deze strategische plek beschermde dit fort in de achttiende eeuw de achtergelegen plantages tegen Engelse en Franse invallen. Later werd het fort een gevangenis. Vandaag de dag bezoek je het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam tijdens je vakantie in Suriname voor een blik terug in de tijd.

Op nummer 1

Het Koto Museum

Een echte highlight in deze top 9 is zeker wel de Koto Museum. In een klein monumentaal huis waan je je terug in een tijd dat Creoolse grootmoeders vol ornaat met pracht en praal hun kledendracht droegen. Wanneer je het het pand binnenkomt aanschouw je prachtige koto´s, pagni´s en angisa die vroeger veel werden gedragen. De medewerkers vertellen je met trots de geschiedenis achter deze kledendracht.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Hotspot

Ronaldinho in Nederland voor vrienden

Geplaatst

op

door

Ronaldinho was gisteren in Nederland om er zijn vrienden te bezoeken. De ex-ster voetballer was er in de Zaanse ‘probleemwijk’ Poelenburg, deze hebben de Braziliaanse wereldster hartelijk ontvangen.

Ronaldinho heeft een straatvoetbal evenement bijgewoond, welke georganiseerd werd voor straatvoetballers. Er is bewust geen poeha gemaakt van zijn bezoek in Nederland. Nauwelijks media activiteiten en geen pers bericht. Ronaldinho wilde vooral zijn vrienden bezoeken.

Na afloop was een een mini persconferentie, waar er een vraag werd gesteld aan Ronaldinho over het huidige succes van Ajax. “Eén van de leukste ploegen in de wereld om naar te kijken. Ze geven vreugde aan iedereen. En het belangrijkste: aan mij”, zei hij met een knipoog. 

Maar het allerbelangrijkste aan zijn bezoek was dat hij zijn vrienden zag die dezelfde passie delen, namelijk straatvoetbal. “Erg leuk om te zien waar mijn vrienden iedere dag trainen. Dit zijn de plekken waar het talent vandaan komt. Ik voel me hier thuis.”

Lees verder

Hotspot

Quincy Promes & Culturu

Geplaatst

op

door

Quincy Promes is in een comfortable thuis situatie rustig aan het chillen met een sigaar in zijn hand. Hij zingt op een culturele wijze een spiritueel liedje.

Quincy zingt in het Surinaams, voor degenen die hem kapot willen maken en negatief over hem praten. Maar dat doet hem niets, want spiritueel is hij sterker dan dat, “a Obia e wroko”.

Dit filmpje wordt gedeeld op Social Media, LOL.

Lees verder

Meest gelezen