Suriname ALTIJD Dichtbij

Hotspot

Dit zijn de 6 meest interessantste museums in Suriname

Geplaatst

op

door
hotspot-museums-suriname-01

Surinaamse museum hotspot top 6!

Een heerlijke Djogo biertje en zittend op een terrasje aan de Waterkant, wie wil dat nou niet! Maar wist je dat Suriname meer te bieden heeft dan alleen lekker eten, winkelen en shoppen? Maar wat dacht je van een bezoekje aan een museum? Dit keer bezoeken we de 6 meest interessante museums in Suriname.

Op nummer 6

Numismatisch Museum Suriname

Wil je alles weten over Surinaams geld? Bezoek dan zeker Het Numismatisch Museum. Dit museum toont de muntgeschiedenis van Suriname. De muntgeschiedenis vertelt ook voor een belangrijk deel de geschiedenis van Suriname. Er liggen naast vele munten ook artefacten uit Afrika en Oceanië welke in de ruilhandel zijn gebruikt. Het museum vertelt niet alleen de geschiedenis van geld maar ook het belang voor de maatschappij voor het hebben van een ruilmiddel.

Op nummer 5

Museum Villa Zapakara

Ook voor kinderen heeft Suriname een leuk museum, “Villa Zapakara”. Dit museum bied een interactieve tentoonstelling over culturen waarbij kinderen spelend leren. Villa Zapakara is een plek waar alle kinderen de gelegenheid krijgen zich even in een andere wereld te begeven.

Museum-Villa-Zapakara-Suriname

Op nummer 4

Saamaka Marronmuseum

Niet echt dicht bij het centrum maar in het dorp Pikin Slee aan de Boven-Surinamerivier staat het hartveroverende Saamaka Marronmuseum. Dit museum is gewijd aan het cultureel erfgoed van de Marrons, die zich wisten te ontworstelen aan de slavernij op de plantages aan de kustvlakten, en diep in het Surinaams regenwoud eigen leefgemeenschappen vestigden. De oude Saramakaanse cultuur bloeit nog steeds. Op deze bijzondere plek, komt het verleden tot leven en krijgt de toekomst de ruimte.

Saamaka-Marron-Museum-Suriname
Saamaka Marron Museum Suriname

Op nummer 3

Surinaamsch Rumhuis

In het Surinaamsch Rumhuis kun je rum ruiken, proeven en de geschiedenis achter onze bijzondere rum ontdekken. Stap het huis van dé rum binnen en ontdek zelf het verhaal achter de rum die zowel in eigen land als in het buitenland diverse prijzen en onderscheidingen in de wacht hebben gesleept. Kom meer te weten over de ervaren master blender die de geheime recepturen zorgvuldig bereid en bewaakt, de kuipers die op ambachtelijke wijze de eikenhouten vaten in elkaar zetten, de authentieke koperen pot still waarmee de beste rum worden gemaakt, en natuurlijk over alles wat Surinaamse Rum zo bijzonder maakt.

Op nummer 2

Fort Nieuw Amsterdam

In het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam ga je terug in de tijd en duik je het militaire verleden van Suriname in. Wandel door het grote complex langs oude Amerikaanse kanonnen, bekijk de exposities in de voormalige gevangeniscellen en spot dolfijnen in de aangrenzende Surinamerivier. Op de plek waar de Commewijnerivier en de Surinamerivier samenkomen, ligt Fort Nieuw Amsterdam.

Op deze strategische plek beschermde dit fort in de achttiende eeuw de achtergelegen plantages tegen Engelse en Franse invallen. Later werd het fort een gevangenis. Vandaag de dag bezoek je het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam tijdens je vakantie in Suriname voor een blik terug in de tijd.

Op nummer 1

Het Koto Museum

Een echte highlight in deze top 9 is zeker wel de Koto Museum. In een klein monumentaal huis waan je je terug in een tijd dat Creoolse grootmoeders vol ornaat met pracht en praal hun kledendracht droegen. Wanneer je het het pand binnenkomt aanschouw je prachtige koto´s, pagni´s en angisa die vroeger veel werden gedragen. De medewerkers vertellen je met trots de geschiedenis achter deze kledendracht.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Hotspot

Quincy Promes & Culturu

Geplaatst

op

door

Quincy Promes is in een comfortable thuis situatie rustig aan het chillen met een sigaar in zijn hand. Hij zingt op een culturele wijze een spiritueel liedje.

Quincy zingt in het Surinaams, voor degenen die hem kapot willen maken en negatief over hem praten. Maar dat doet hem niets, want spiritueel is hij sterker dan dat, “a Obia e wroko”.

Dit filmpje wordt gedeeld op Social Media, LOL.

Lees verder

Hotspot

5 directe reizen die je vanuit Suriname kan maken

Geplaatst

op

door
airplane

Directe reizen Hotspots Suriname!

Je vakantiereis in Paramaribo uitbreiden? Ga eens op bezoek bij een buurland. Wij zochten voor je uit welke landen met een rechtstreekse vlucht te bezoeken zijn vanuit Paramaribo.

Brazilië

Combineer je reis in Suriname eens met een stedentripje Belém (Brazilië). Vanaf 188 euro heb je bij Gol Transportes Aéreos een retourticket Paramaribo – Belém.

Belém is gelegen in het noorden van Brazilië, aan de monding van de Amazone. Je kan daar genieten van prachtige natuurparken, mooie koloniale kerken, levendige pleinen en bijzondere musea. Een hotspot op deze trip is een bezoekje aan een van de beroemdste markten van heel Brazilië: de Ver-o-Peso markt. Dit is een echte Zuid-Amerikaanse markt, met geuren, kleuren en talloze exotische producten.

Aruba

Het is even goed zoeken maar ze zijn er wel. Goedkope tickets naar Aruba. Met SLM kan je al een retour reis maken naar Aruba vanaf 301 euro. Wat is er te doen op Aruba? Roadtripjes maken, boottochten en snorkelen, heerlijk eten en drinken, kite surfen, Quad- of paardrijden, prachtige standen bezoeken en nog veel meer.

Panama

Iets duurder maar zeker de moeite waard is een tripje naar Panama. Vanaf 479 heb je bij Copa Airlines een retourticket naar dit prachtige land.

Panama kent een roerige historie, een mix van verschillende culturen en unieke bezienswaardigheden. Van groene hooglanden tot tropische jungles en paradijselijke eilanden. Omgeven door de Caribische zee aan de ene kant en de Pacifische oceaan aan de andere, heeft Panama volop stranden. Van party beaches tot verlaten pareltjes. Panama’s got it all!

Curaçao

Een rechtstreeks vlucht naar Curaçao wordt verzorgd door Flexflight. Vanaf 513 euro vlieg je direct heen en weer naar Curaçao. Er zijn goedkopere tickets verkrijgbaar bij SLM met een tussenstop.

Op een vakantie op Curaçao zijn de witte stranden omzoomd met palmbomen in groten getale aanwezig. Een strandvakantie aan de Caribische Zee voldoet hier dan ook aan meerdere wensen: van een bruisende zonvakantie op Mambo Beach en Jan Thiel Baai tot rust in Westpunt. Bezoek ook zeker de kleurrijke Handelskade tijdens je stedentrip in Willemstad of maak een excursie naar het prachtige Christoffelpark. Bon bini op dushi Curaçao!

Cuba

Met flexflight vlieg je vanuit Paramaribo rechtstreeks naar Havana. Hier vind je iconische beelden, van felgekleurde oldtimers en balkons vol wapperende was, tot El Capitolio, gebouwd naar voorbeeld van het Witte Huis en flanerende Cubanen op de Malecón. In het oude centrum, Havana Vieja, vind je vier pleinen die zeker een middag rondslenteren verdienen. Om de rest van de stad te zien, kun je het best een stadsrondrit in een oude oldtimertaxi maken, die je meeneemt naar de chique wijk Miramar en de beroemde Plaza de Revolución, waar Fidel Castro urenlange speeches hield en je een afbeelding van Che Guevara op een van de gebouwen treft. Flexflight bied deze reis aan vanaf 651 euro.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X