zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Zes verdachten aangehouden; militair overgedragen en heler heengezonden

lees ook ...

Buschauffeur aangehouden voor onveilig rijgedrag en belemmer...

Op donderdagochtend, 30 november 2023, heeft de politie van het bureau Latour in Paramaribo de 32-jarige buschauffeur A.T. gearresteerd tijdens verkeersregeling op de Coesewijnestraat. Een verkeersage...

Zes verdachten tussen 14 en 24 jaar zijn door leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) in samenwerking met Surveillance Midden aangehouden voor diefstal heling en begunstiging. Een van de verdachten blijkt een militair te zijn. 

De politie van De Nieuwe Grond kreeg zondag- op maandagochtend via het Command Center een dievenmelding aan de Sewpalweg, waarbij er naar assistentie werd gevraagd van Surveillance Midden en RBTM. De wetsdienaren deden de locatie aan voor onderzoek en bleek het om een appartementencomplex te gaan.

Een bewoonster gaf de politie te kennen dat ze op een bepaald moment een geluid buiten hoorde en toen zij naar buiten keek zag de vrouw drie mannen die in het zwart gekleed waren op het terrein lopen. Bij het zien van de verdachten gilde de vrouw om hulp.

Bij een ingesteld onderzoek door de wetsdienaren werden de verdachten Quincy en Donviër die in een verdacht voertuig zaten aan de Abigaellustweg ter hoogte van een pension aangehouden. Furgill, Sergio en Livin werden op aanwijzing van de twee eerder aangehouden verdachten aan de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Boedhoeweg in de kraag gevat.

De gestolen goederen zijn in de woning van de zus van de verdachte Donviër aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat in deze om een bromfiets zonder kentekenplaten, televisie toestellen, televisie remote’s, radio remote’s, mobiele telefoontoestellen, inbrekerswerktuigen en het voertuig waarmee de strafbare feiten zijn gepleegd. De zus van de verdachte Donviër werd ter zake heling en begunstiging eveneens aangehouden.

De zes verdachten en de inbeslag genomen goederen werden vervolgens overgebracht en overgedragen aan politie van het bureau De Nieuwe Grond. Het vermoeden bestaat dat deze verdachten een reeks van inbraken in het ressort hebben gepleegd in de periode van 2 november tot en met heden 21 november.

De verdachte Quincy die militair blijkt te zijn, is overgedragen aan de Militaire Politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten Furgill, Sergio, Livin en Donviër in verzekering gesteld, terwijl de zus van Donviër na verhoor naar huis mocht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeZes verdachten aangehouden; militair overgedragen en heler heengezonden