zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
3
(1)

Zes jongemannen aangehouden na gewelddadige beroving op familiefeest in Suriname

lees ook ...

Jeugdige brandstichters opgepakt in Geyersvlijt

Op dinsdag 26 september 2023 hebben buurtbewoners in het ressort Geyersvlijt zes jeugdige verdachten van brandstichting aangehouden. De verdachten, B.A (14), B.C (15), B.K (13), B.S (16), N.F (18) en ...

Op zaterdag 15 juli 2023 zijn zes verdachten, twee 19-jarigen met initialen W.B. en C.R., een 18-jarige R.B., een 16-jarige W.B., een 25-jarige W.S. en een 26-jarige K.D., door de recherche van Regio Midden aangehouden op hun woonadressen. De arrestaties volgden na een gewelddadige beroving op een familiefeest dat plaatsvond in mei 2023 aan de Tout Lui Fautweg in het district Wanica, Suriname.

Tijdens het feest escaleerde een situatie en ontstond er een gevecht. Op dat moment greep het zestal de kans om een gouden halsketting van een feestganger te stelen, waarna ze de locatie verlieten. Het slachtoffer meldde de beroving bij de politie, waarna de zaak werd toegewezen aan de Recherche van Regio Midden. Dankzij het onderzoek van de politie konden de zes verdachten worden geïdentificeerd.

Uit het onderzoek is gebleken dat R.B. zich eerder die avond alleen op het feest bevond en een conflict had met een groep mensen die op weg waren naar het feest. Na een valpartij met zijn bromfiets gaf R.B. een van de voetgangers hiervan de schuld, wat leidde tot een confrontatie.

Hoewel R.B. de plaats tijdelijk verliet, keerde hij later terug met vijf andere jongemannen, waarbij ze het slachtoffer van het eerdere conflict mishandelden en beroofden, voordat ze de plek verlieten.
Na hun arrestatie werden de verdachten overgebracht naar het politiebureau Santodorp voor verder onderzoek. In afwachting van het proces zijn ze in verzekering gesteld op bevel van het Openbaar Ministerie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeZes jongemannen aangehouden na gewelddadige beroving op familiefeest in Suriname