dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(1)

Waakzame politieagent betrapt verdachte op diefstal van gascilinders

lees ook ...

Man steelt gouden ketting werkgever en koopt auto voor vrien...

Op maandag 11 september 2023 heeft de politie van het bureau Houttuin de 25-jarige verdachte J.C. aangehouden op verdenking van diefstal van een gouden halsketting van zijn werkgever. De benadeelde, t...

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus 2023 heeft een attente politieambtenaar werkzaam in het politieresort Santodorp, een 22-jarige man genaamd R.F. op heterdaad betrapt terwijl hij twee gascilinders aan het wegnemen was. Gezien de herhaalde incidenten van diefstal van gascilinders, met name in dit gebied, besloot de politieambtenaar, gezien het tijdstip en de omstandigheden, om de verdachte te confronteren en tot stoppen te sommeren.

De verdachte kon geen overtuigende verklaring geven voor zijn handelingen en beweerde niet bevoegd te zijn om de gascilinders te verwijderen. Hierop werd hij aangehouden en werd assistentie ingeroepen van het politiebureau Santo Dorp.

Toen de politie ter plaatse arriveerde, observeerde de oplettende politiefunctionaris een verdacht voertuig in de straat. Na enige tijd zag hij een man uit het voertuig stappen en rechtstreeks naar een naastgelegen appartement gaan.

Vervolgens verliet de man het appartement met twee gascilinders in zijn bezit. Gezien de verdachte omstandigheden en gedragingen, sommeerde de politieagent de man onmiddellijk om te stoppen en werd hij gearresteerd.

De verdachte werd naar het politiebureau gebracht voor verdere verwerking, en het voertuig waarmee hij zich verplaatste werd in beslag genomen voor onderzoek. De gestolen gascilinders werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de politie de verdachte R.F. in hechtenis genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeWaakzame politieagent betrapt verdachte op diefstal van gascilinders