zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
4
(1)

Vrouwelijke veiligheidsbeambte in verzekering gesteld

lees ook ...

Procureur-generaal vraagt opsporing van Braziliaanse drugsve...

De procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Suriname heeft opdracht gegeven tot de opsporing en aanhouding van Renan de Oliveira Pacheco, geboren op 31 december 1987 in Brazilië. Pacheco wordt v...

De verdachte Charissa werd op dinsdag 12 juli op de afdeling Recherche Paramaribo aangehouden en in verzekering gesteld. Uit het politie onderzoek kwam naar voren dat Charissa als tussenpersoon was verbonden bij een Makelaarskantoor dat geld uitzet. Zij moest klanten aantrekken en aan het einde van de maand het geld innen, waarna het moest worden afgestaan aan het bedrijf.

Twee maanden lang verliep dat goed. De verdachte Charissa moest eind juni een totaal bedrag van SRD 160.000 afdragen aan het bedrijf, maar dit gebeurde niet. Zij deed een valse aangifte op dinsdag 5 juni op het politiebureau Uitvlugt, met name dat zij haar voertuig voor haar woning had geparkeerd waarbij men de ruit van haar voertuig had stukgeslagen en zij er met haar dienstwapen en de som geld vandoor gingen.

Deze informatie bereikte de directeur van het bedrijf S.P, maar bij haar rees het vermoeden dat de informatie op onwaarheid berustte. Steekproefsgewijs belde de mevrouw naar de klanten die voorkwamen op een lijst, die aan haar was overhandigd door Charissa. Na de verschillende contacten te hebben gelegd, kwam zij tot de ontdekking dat zaken niet in orde waren.

Naar aanleiding hiervan deed zij aangifte ter zake op het voormeld politiebureau, waarna de zaak werd overgedragen aan de politie van Recherche Paramaribo. De bekomen informatie werd uitgewerkt en Charissa werd ontboden het bureau aan te doen. Nadat Charrissa werd aangehouden ter zake oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte, werd zij na overleg te hebben gepleegd met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Ten tijde van het vervolg onderzoek kwam zij terug op haar verklaring, en gaf door dat zij het plan zelf in elkaar had gezet om de valse aangifte te doen, omdat zij de schuldeiser het verschuldigd bedrag niet terug kon betalen. Zij verklaarde verder aan de politie dat zij haar dienst vuistvuurwapen voor de tweede keer bij een zekere Miquel L. had verpand. De eerste keer kreeg zij dat terug, terwijl Miquel de tweede keer had geweigerd het wapen terug te geven. Toen hij dit ter ore kreeg, zette zij de auto inbraak in elkaar.

De verdachte Miquel L. meldde zich in de ochtend van maandag 18 juli, met zijn raadsman aan op het politiebureau van Recherche Paramaribo  na te zijn ontboden. Hij werd aangehouden ter voorgeleiding aan een hulpofficier. Tijdens de voorgeleiding ontkende hij iets af te weten van het in pand nemen van het vuistvuurwapen van Charissa.

Hij gaf wel toe dat hij de vrouw kent, en dat zij huishoudelijke spullen bij hem als onderpand heeft afgestaan in ruil voor een geldbedrag. De verdachte Miquel L. is hangende het onderzoek na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het dienst vuistvuurwapen van de vrouw is nog niet terecht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVrouwelijke veiligheidsbeambte in verzekering gesteld