donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Vreemdeling die roofde, beschoten door politieman

lees ook ...

Schotenwisseling tussen politie en roofverdachten eindigt in...

Tijdens een gewelddadige diefstal op een goudveld in Krofaya is op zaterdag 17 februari 2024 de 33-jarige roofverdachte R.L. om het leven gekomen bij een confrontatie met de politie van het bureau Bro...

Een politieambtenaar werd op vrijdag 30 december van zijn gouden halsketting beroofd, waarna hij de verdachte Emanuel S. tijdens zijn vlucht neergeschoot en daarna in de boeien sloeg.

De politie van het bureau Centrum deed na de melding de locatie aan, waarbij bleek dat de wetsdienaar die aan de waterkant zat op een gegeven moment van zijn halsketting werd beroofd door een manspersoon, die een vreemdeling bleek te zijn. Na de daad vluchtte de rover, Emanuel geheten, het hazenpad en werd daarbij door de politieman achterna gezeten.

De vluchtende rover werd niet tot andere gedachten gebracht door de  Waarschuwings- schoten, waarna de wetsdienaar vuurwapengeweld aanwendde en de verdachte daarbij in zijn been raakte. Aan de Herenstraat ter hoogte van de RBC bank werd de verdachte door de politieman in de kraag gevat en vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Centrum. De buitgemaakte halsketting werd door omstanders terug gevonden en afgestaan aan de politieman.

De verdachte die aanspreekbaar was, werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp ( SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar hij onder politiebewaking in de ziekeninrichting is opgenomen. Na te zijn voorgeleid werd hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVreemdeling die roofde, beschoten door politieman