vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(2)

Vluchtende verdachte door de politie beschoten

lees ook ...

Politie arresteert verdachte na inbraakmelding via mobiele c...

Op dinsdag 16 april 2024 werd de 43-jarige S.P., beter bekend als "Gaang Womi", door de politie van het bureau Santo Dorp aangehouden. De wetsdienaren ontvingen een telefoontje van een bewoner die zic...

De verdachte R.R. liep in de avond van vrijdag 17 maart jongstleden tijdens een politieoptreden aan de van Sommelsdijkstraat een schotverwonding op bij zijn vlucht met ‘zijn’ auto.

Politieambtenaren van het politie ressort Centrum die aan de Wilhelminastraat ter hoogte van Esso on the Run bezig waren met een verkeerscontrole, signaleerden een verdacht voertuig aan de van Sommelsdijkstraat. Zij wendden zich vervolgens tot de bestuurder R.R. van dit voertuig en bij navraag naar de autobescheiden, bleken deze niet in orde te zijn. Ook blijkt hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

De verkeersovertreder poogde de dienstdoende ambtenaren om te kopen door te vragen een verkeersovertreding van lagere orde op te leggen dan die zoals boven aangegeven. Tijdens de controle op het voertuig sprong R.R op een onbewaakt moment in zijn auto en reed met verhoogde snelheid weg. Hierdoor was de politie genoodzaakt vuurwapengeweld toe te passen, waarbij de vluchtende automobilist een schotverwonding opliep.

Ondanks de verwonding reed hij door en bij aankomst op zijn woonadres aan de Pakanistraat, schakelden zijn huisgenoten de politie in. Hierna is hij door medewerkers van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en in de boeien geslagen.

De verdachte werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Daarna werd hij voor medische behandeling ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Ook het voertuig waarmee hij zich verplaatste werd door de politie in beslag genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVluchtende verdachte door de politie beschoten