dinsdag 16 april 2024
29 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Vijf verdachten aangehouden door jachtopzieners

lees ook ...

Procureur-generaal vraagt opsporing van Braziliaanse drugsve...

De procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Suriname heeft opdracht gegeven tot de opsporing en aanhouding van Renan de Oliveira Pacheco, geboren op 31 december 1987 in Brazilië. Pacheco wordt v...

Vijf mannen zijn door jachtopzieners van de dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB) bij controlewerkzaamheden in de omgeving van lijn 6 te Wageningen in het district Nickerie aangehouden. Deze mannen hebben zich schuldig gemaakt aan overtreding van de Jachtwet en overtreding Visstandsbeschermingswet.

Zij hadden een beschermde vogel van het soort Sabaku doodgeschoten. Verder hebben zij met niet toegestane sleepnetten gevist in openbare wateren. De sleepnetten, de gevangen vissen, de gedode Sabaku alsook het jachtgeweer voorzien van een machtiging werden in beslag genomen en samen met de verdachten overgedragen aan de politie van het bureau Wageningen.

Het jachtgeweer en de sleepnetten zijn door de politie in beslag
genomen, terwijl de vissen geschonken zijn aan sociale instellingen. De vijf verdachten werden in de gelegenheid gesteld de zaak buitenproces af te handelen.

De verdachten zijn na betaling van een fikse boete in Surinaamse dollars, na overleg met het Openbaar Ministerie, heengezonden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVijf verdachten aangehouden door jachtopzieners