zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Veroorzaker aanrijding reed 19 jaar met vervallen rijbewijs

lees ook ...

Zeven aanhoudingen in moordzaak Tweekinderenweg

Na verkregen en uitgewerkte informatie hebben medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten (KD) en het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) de twee voortvluchtige verdachten J.B. en A.D. gearresteerd bi...

De politie heeft een 58-jarige man aangehouden die op 15 september de veroorzaker is geweest van een aanrijding aan de Martin Luther Kingweg ter hoogte van een supermarkt. Bij die aanrijding, waarbij E.H. een bromfietser heeft aangereden, is er sprake van materiële schade en persoonlijke ongelukken.

Er kwam bij de politie van het bureau Livorno een melding binnen van een aanrijding en zij gingen ter plaatse voor onderzoek. Bij aankomst is gebleken dat het slachtoffer R.H. met zijn bromfiets over het rijwielpad over de Martin Luther Kingweg reed, gaande in de richting van de Latourweg.

De autobestuurder E.H. die voor een supermarkt stond geparkeerd en weer wilde deelnemen aan het verkeer, heeft daarbij verzuimd voorrang te verlenen aan het recht doorgaand verkeer in deze de bromfietser met als gevolg de aanrijding. De bromfietser heeft schaafwonden opgelopen en verkeert buiten levensgevaar. Hij werd voor medische behandeling verwezen naar een arts.

Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig alsook het rijbewijs, overhandigde de automobilist E.H. een Surinaams rijbewijs aan de politie, dat reeds 19 jaren vervallen blijkt te zijn. Op grond van de gewijzigde Rijwet 1971, artikel 7 lid1 onder 3, is de bestuurder terstond aangehouden en overgebracht naar het politie bureau.

Zowel de auto en de bromfiets zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen. De veroorzaker is na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden. Het vervallen Surinaams rijbewijs is hangende het onderzoek in beslag genomen en ter beschikking gesteld van de procureur-generaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVeroorzaker aanrijding reed 19 jaar met vervallen rijbewijs