dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
0
(0)

Vermoedelijke schutter dodelijke schietpartij Drambrandersgracht aangehouden

lees ook ...

Dronken man aangehouden voor wegrijden met 15-jarige vriendi...

De 32-jarige E.R. die woonachtig is in de omgeving van de Wolframstraat, is op vrijdag 21 juni 2024 in beschonken toestand door de politie van het bureau Rijsdijk aangehouden. Tijdens surveillance van...

De kompaan van de 24-jarige Keith Nijon, de 29-jarige Fernando B., van de dodelijke schietpartij aan de Drambrandersgracht op 15 november door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres in het district Wanica opgespoord en aangehouden. De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg op 15 november een melding van een schietpartij aan de Drambrandersgracht ter hoogte van Albina taxi.

Toen de wetsdienaren daar aankwamen werd het slachtoffer met schotverwondingen in zijn voertuig aangetroffen. De auto waarin Keith was gezeten vertoonde een aantal kogelinslagen.

Volgens het voorlopige onderzoek en volgens beschikbare beelden stapte de vermoedelijke schutter Glenn S. uit een zwartgelakte pick-up die op de locatie geparkeerd stond, terwijl zijn voortvluchtige kompaan in de pick-up bleef zitten. Glenn nam plaats in het voertuig waarin Keith en zijn kompaan Fernando waren gezeten.

Op een bepaald moment werden er schoten gelost, waarbij Fernando bij die gelegenheid uit het voertuig stapte en in de richting van de Fred Derbystraat rende en vervolgens in een taxi stapte. De schutter stapte ook uit, waarbij Keith met zijn voertuig de plek wilde verlaten.

Tijdens het wegrijden loste Glenn een aantal schoten op het voertuig van Keith, waarbij het slachtoffer vermoedelijk wederom werd geraakt en tegen een stilstaand voertuig aankwam. Toen de politie ter plekke verscheen overhandigde een omstander haar een vuistvuurwapen. Het vermoeden bestaat dat dit wapen van het slachtoffer Keith moest zijn.

Na de daad nam de schutter Glenn die over de Nederlandse nationaliteit beschikt wederom plaats in de pick-up die met volle vaart wegreed. Via Frans-Guyana probeerde hij naar Nederland te vertrekken, maar werd door de autoriteiten van Frans-Guyana aangehouden. Aan de uitlevering van deze verdachte wordt gewerkt. Het zwart gelakte pick-up is op woensdag 16 november onbeheerd aangetroffen aan de Martin Luther Kingweg. In de pick-up werd er een vuistvuurwapen gevonden. Zowel de pick-up als het wapen zijn door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Keith is in opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) door de politie ter obductie in beslag genomen, terwijl na overleg met het O.M. de verdachte Fernando in verzekering is gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompaan van Glenn wordt gewerkt. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVermoedelijke schutter dodelijke schietpartij Drambrandersgracht aangehouden