dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verdachten van de moord op Chinese winkelierster, aangehouden

lees ook ...

Bende pleegt zware beroving met machinegeweren in Brownsweg

Woensdagmiddag heeft een bende opnieuw een gewelddadige beroving gepleegd in het gebied van "7 Passie" te Brownsweg, waarbij machinegeweren werden gebruikt. De bende opende het vuur op twee voertuigen...

Na intensief speurwerk zijn er in de roofmoordzaak van de 53-jarige winkelierster Chen, Yuan Lan op zaterdag 23 december, zeven verdachten door de medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden.

Vier van de zeven bleken illegaal in het land te zijn en zijn van Guyanese afkomst. Het gaat om Lewis K., Denroy G.,18, Omar W.,16 en Hismeal M., 15 jaar jong. Het viertal verplaatste zich in een blauw gelakt voertuig. De chauffeur van dit voertuig, de 30-jarige taxi chauffeur Gilliano M., is op maandag 26 december op een adres te Charlesburg aangehouden.

Bij de aanhouding van de illegale Guyanesen, zag één hunner kans iets weg te gooien. Een alerte omstander die dit zag gaf dat door aan haar partner D.V., die op onderzoek uitging. Daarbij trof D.V. een wapen van het merk Stalker met zes patronen aan. Deze vroeg op zijn beurt zijn 26-jarige vriend R.M. het wapen voor hem te houden. Een ander getuige die R.M. met het wapen zag, stelde de politie hiervan in kennis, waarbij D.V. en R.M. eveneens werden aangehouden.

Het voertuig van de taxichauffeur en het wapen werden in beslag genomen. Na te zijn verhoord zijn D.V. en R.M. heengezonden. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de vier illegale Guyanese verdachten en de taxichauffeur door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVerdachten van de moord op Chinese winkelierster, aangehouden