woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Verdachten schietpartij te Wakapasi, opgesloten

lees ook ...

Narcoticabrigade houdt postverzender aan

Medewerkers van de afdeling Narcoticabrigade hebben op dinsdag 21 maart 2023 de 39-jarige drugsverdachte D.W. opgespoord en aangehouden. Hij heeft eerder deze maand een doos met versnaperingen en vruc...

Op woensdag 08 maart jongstleden werd er in de vroege ochtend  melding gedaan bij de politie van het bureau Centrum, dat er schoten waren gelost te Wakapasie. Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Militaire Politie (MP) deed de locatie aan, waarbij twee verdachten, Marvin W. (37) en Takeo L. (32) door de MP werden overgedragen aan de politie.

Naar zeggen van de MP rende het slachtoffer C.M. naar hen toe en hield hen voor dat een manspersoon die zich te Wakapasie bevond, hem dood wilde schieten. Bij die gelegenheid zagen zij dat het slachtoffer een schotwond aan zijn been had opgelopen, waardoor de MP samen met hun bemanning op zoek gingen naar de schutter.

Ter hoogte van de Nederlandse Ambassade werd de schutter positief herkend door het slachtoffer en werden de twee verdachten direct staande gehouden. Met assistentie van de MP werd het slachtoffer voor medische hulp overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar hij ter verpleging werd opgenomen in de ziekeninrichting.

Een oplettende burger gaf de politie aan dat één van de verdachten een tas achter een boom had bewaard. Bij een ingesteld onderzoek werd er een buiktasje, inhoudende een vuistvuurwapen van het merk P80 (Glock model) en een patronenhouder met tien scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte Marvin aan wie het vuurwapen toe behoorde, bleek niet in het bezit te zijn van een vuurwapenvergunning. Het voorlopig onderzoek wees uit dat een woordenwisseling tussen beide partijen is uitgelopen tot een vechtpartij, waarbij C.W. een schotverwonding op liep.

Beide verdachten werden met assistentie van het RBTP ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Centrum. Hangende het onderzoek is de verdachte Marvin na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld, terwijl de verdachte Takeo na verhoor is heengezonden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVerdachten schietpartij te Wakapasi, opgesloten