zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Verdachte van vervalsing paspoorten Chinese staatsburgers opgepakt door JIT

lees ook ...

Politierekruut Vishaal K. verongelukt bij aanrijding, dader ...

Zaterdagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een bromfiets aan het Garnizoenspad, ter hoogte van het Jibodhproject. Bij dit ongeluk heeft de bromfietser het leven verloren. ...

Het Justitieel Interventie Team (JIT) heeft op woensdag 8 mei 2024 bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de Mr. J. Lachmonstraat een 49-jarige man van Chinese komaf, bekend als J.Q. en woonachtig in de omgeving van de Dr. Eugene Albert Gesselstraat, gearresteerd. Deze arrestatie volgt op een lopend onderzoek waarbij de man verdacht wordt van het indienen van valse documenten voor de verlenging van paspoorten van Chinese staatsburgers, evenals het aanvragen van Surinaamse paspoorten voor Chinese staatsburgers.

Het CBB-personeel ontdekte bij controle dat de documenten valselijk waren opgemaakt, waarna de verdachte werd opgespoord en op 8 mei 2024 werd aangehouden. Bij zijn arrestatie werden een aantal documenten in beslag genomen. De verdachte en de in beslag genomen documenten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verdere verhoor en onderzoek.

Personen die mogelijk benadeeld zijn door deze vervalsingen worden opgeroepen om contact op te nemen met de afdeling JIT via het telefoonnummer 7295151. De autoriteiten moedigen iedereen aan die informatie heeft over deze zaak om deze te delen met de relevante instanties om verdere stappen te ondernemen in het onderzoek en om mogelijke verdere slachtoffers te identificeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVerdachte van vervalsing paspoorten Chinese staatsburgers opgepakt door JIT