maandag 25 september 2023
34.4 C
Paramaribo
19.3 C
Amsterdam
5
(4)

Verdachte van gewelddadige poging tot beroving aangehouden door RBT

lees ook ...

Illegale Braziliaan gearresteerd voor gewelddadige hotelbero...

Op dinsdag 19 september 2023 werd de 34-jarige verdachte R.D. van Braziliaanse afkomst, die illegaal in Suriname verbleef, aangehouden in het ressort Geyersvlijt door de Recherche van Regio Paramaribo...

In de vroege ochtend van zondag 3 september 2023 hebben leden van het Regionaal Bijstandsteam Regio Midden (RBTM) de verdachte H.P. aangehouden op de Indira Gandhiweg in verband met een gewelddadige poging tot beroving. Het slachtoffer, tevens de aangever, wist de politieagenten te stoppen en vertelde hen dat hij kort daarvoor op zijn woonadres in Hanna’s Lust door onbekende mannen was aangevallen in een poging hem te beroven.

Er waren schoten gelost tijdens de confrontatie, maar niemand raakte gewond. De vermoedelijke daders sloegen op de vlucht, maar het slachtoffer volgde een rood gelakt voertuig dat hij vermoedde te hebben gebruikt door de verdachten. Uiteindelijk wist hij het voertuig te stoppen in de buurt van de Samboerastraat, waar de bestuurder als verdachte werd aangemerkt en door de politie werd gearresteerd.

De leden van het RBTM, samen met de politieagenten van het politiebureau Nieuwe Grond, voerden vervolgens een onderzoek uit op het woonadres van het slachtoffer. Daar werden een patroonhuls en een kogelinslag op de muur van de woning gevonden, evenals bandensporen die overeenkwamen met die van het rode voertuig.

Hoewel het wapen niet bij de aangehouden verdachte werd aangetroffen, werd wel een patroonhuls in zijn voertuig gevonden. Het onderzoek naar deze zaak is nog steeds aan de gang, en er wordt gewerkt aan de arrestatie van de schutter, die nog voortvluchtig is.

H.P. werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en na overleg met het Openbaar Ministerie in voorlopige hechtenis genomen. De inspanningen om de schutter op te sporen en aan te houden zijn nog steeds gaande.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVerdachte van gewelddadige poging tot beroving aangehouden door RBT