woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verdachte schutter na maandenlange zoektocht door politie aangehouden in Suriname

lees ook ...

21-jarige steekt andere man in de hals

De 21-jarige S.M. werd in de avond van zaterdag 23 september 2023 door omstanders staande gehouden, nadat hij aan de Radhaweg in het ressort Livorno een manspersoon met een scherp voorwerp een steekve...

Na een periode van drie maanden waarin hij onvindbaar was voor de politie, is de 39-jarige verdachte schutter A.L. op  8 juni 2023 uiteindelijk aangehouden door de wetsdienaren. A.L. wordt ervan verdacht op donderdag 16 maart 2023 samen met zijn 19-jarige zoon J.W. betrokken te zijn geweest bij poging doodslag, poging moord, zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Het politieonderzoek heeft uitgewezen dat er een ruzie was ontstaan tussen de zoon en het slachtoffer R.S., die beiden in dezelfde straat in het ressort Geyersvlijt wonen. J.W. keerde terug naar huis en ging samen met zijn vader naar het woonadres van R.S. om verantwoording te eisen.

Een woordenwisseling tussen de man en de jongen escaleerde in een vechtpartij. Op een gegeven moment haalde de vader een illegaal wapen tevoorschijn waarmee hij R.S. in zijn benen schoot. Het slachtoffer werd per ambulance naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd voor medische behandeling.

Het onderzoek naar deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. De verdachte zoon J.W. werd op donderdag 23 maart 2023 opgespoord en aangehouden op zijn woonadres, maar is inmiddels vrijgelaten. De vader, tevens de schutter, die geruime tijd in het binnenland verbleef, is op 8 juni 2023 door de politie gearresteerd. Het wapen is niet teruggevonden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.L. in voorlopige hechtenis genomen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVerdachte schutter na maandenlange zoektocht door politie aangehouden in Suriname