dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Verdachte mensensmokkel aangehouden in Nickerie

lees ook ...

Drugskoerier aangehouden op Srefidensi

Op onze onafhankelijkheidsdag 25 november werd de 42 jarige drugsverdachte N.S. door de Stootgroep Oost, onderleiding van de Regio commandant hoofdinspecteur Melvin Pinas aangehouden. De verdachte ...

De politie van Nickerie heeft gisteren in samenwerking met de afdeling Trafficking in Persons (TIP) een joint-operatie uitgevoerd, waarbij de verdachte P.F in een zaak die in onderzoek is bij TIP, is aangehouden. Deze verdachte, die als taxichauffeur zijn diensten heeft verleend om Venezolaanse dames met een illegale status te vervoeren van Nickerie naar Paramaribo, is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor mensensmokkel.

In deze zaak is de 44-jarige vrouwelijke verdachte W.W op 9 juni aangehouden en in verzekering gesteld. Tegen deze vrouwelijke verdachte is er vanaf 3 juni 2021, een onderzoek gaande waarbij slachtoffers van mensenhandel zijn bevrijd uit haar woning te Paramaribo Noord. De inval van 3 juni werd ook door een gemengd team bestaande uit medewerkers van TIP, Kapitale Delicten en Fraude en Economische Delicten uitgevoerd.

Tijdens de joint-operatie van 18 juni is de verdachte A.B in een afzonderlijk zaak aangehouden voor mensensmokkel, deelneming criminele organisatie en overtreding Wet Economische Delicten. Tijdens een ingesteld onderzoek op een locatie in Nieuw Nickerie, bleek dat er negen Venezolaanse dames verbleven op het adres, die geen bewijs van legale binnenkomst in Suriname konden overleggen.

Toch verhuurde A.B kamers voor deze dames en werd een bar ter plaatse geëxploiteerd. De verdachte A.B kon geen geldige vergunning daarvan overleggen. Een partij alcoholische dranken die ter plaatse is aangetroffen, is in beslag genomen. A.B is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Zeven van de Venozolaanse dames zijn aangehouden voor overtreding van de Vreemdelingen Wet. Aan deze joint-operatie in Nickerie hebben naast TIP deelgenomen de Bikers-unit West en RBT West. De joint operatie vond plaats onder leiding van de GPC Nickerie, hoofdinspecteur van politie Bryan Isaacs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVerdachte mensensmokkel aangehouden in Nickerie