zondag 24 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verdachte die beweerde binnenkort minister van Justitie te worden, aangehouden

lees ook ...

Autobestuurder aangehouden na ernstig ongeval op Verlengde W...

Op donderdag 21 september 2023 heeft de politie van het bureau Santoboma de 45-jarige autobestuurder A.S. aangehouden. A.S. was betrokken bij een ernstig ongeval op de Verlengde Welgedacht C-weg, waar...

Op zaterdag 10 juni 2023 heeft de politie een 31-jarige verdachte genaamd T.K. aangehouden op verdenking van diefstal, verduistering en oplichting. De arrestatie vond plaats op een adres in het ressort Nieuwe Haven. De benadeelde persoon, E.W., een 72-jarige man, had op dinsdag 9 mei 2023 aangifte gedaan bij het politiebureau Nieuwe Haven tegen de verdachte.

Volgens de aangever had hij in januari 2023 een woning verhuurd aan T.K. en ontwikkelde er zich een goede relatie tussen de huurder en verhuurder. T.K. beweerde werkzaam te zijn op het kabinet van de President en binnenkort benoemd te worden tot minister van Justitie en Politie.

Hij vroeg de verhuurder op verschillende momenten om grote geldbedragen in Surinaamse dollars te lenen, omdat hij voorbereidingen moest treffen voor zijn veronderstelde ministerschap. De verhuurder trapte in het verhaal van T.K. vanwege diens nette kleding en de telefoongesprekken die hij voerde met vermeende regeringsfunctionarissen in het bijzijn van de verhuurder.

Toen T.K. de huur en het geleende bedrag niet kon terugbetalen, werd hij door de verhuurder gesommeerd te vertrekken. Bij die gelegenheid nam T.K. alle spullen uit de woning van de verhuurder mee. Het onderzoek naar deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. Bij de arrestatie van de verdachte T.K. werden een groot aantal van de gestolen goederen teruggevonden en in beslag genomen in de woning waar de verdachte zich bevond.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVerdachte die beweerde binnenkort minister van Justitie te worden, aangehouden