donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Verdachte aangehouden voor woninginbraak in Wanica

lees ook ...

Politieagent onder verdachten na vondst inbraakattributen bi...

Op woensdag 13 september 2023 zijn de verdachten L.C. (27), M.D. (22), en de 25-jarigen K.M. en T.J. aangehouden op verdenking van voorbereiding tot het plegen van een strafbaar feit en deelname aan e...

De politie van het bureau De Nieuwe Grond heeft op donderdag 13 juli 2023 de 61-jarige K.L., ook wel bekend als “Loetie”, aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak op zondag 2 juli 2023 in een huis aan de Welgedacht A-weg in het district Wanica. De benadeelde, R.R., heeft diezelfde dag aangifte gedaan bij het politiebureau.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de aangever niet thuis was op de dag van de inbraak. De verdachten forceerden de achterdeur van de woning met een scherp voorwerp om binnen te komen. Ze namen onder andere een kettingzaag, een boormachine, een accu, een cd-speler en andere huishoudelijke apparaten mee voordat ze vertrokken.

Op basis van camerabeelden zijn twee mannen geïdentificeerd, waarvan één de buurman K.L. van de aangever bleek te zijn. De buurman werd op 13 juli 2023 opgespoord en aangehouden op zijn woonadres, waarna hij naar het politiebureau werd gebracht.

In eerste instantie ontkende K.L. zijn betrokkenheid bij het misdrijf, maar na intensief verhoor bekende hij uiteindelijk. De politie is nog bezig met het opsporen en aanhouden van zijn voortvluchtige medeplichtige.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in voorlopige hechtenis genomen voor verder onderzoek door de politie.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVerdachte aangehouden voor woninginbraak in Wanica