donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
5
(3)

Veiligheidscontroles KPS brengen koe-diefstal aan het licht

lees ook ...

Schoten op openbare school tijdens kinderfeestje, verdachte ...

I.N. (35) is door de politie, na afstemming met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld vanwege het afvuren van schoten in de dorpen Dyumu, Bendekonde en Bofokule. De politie van Atjoni ontvin...

Het Korps Politie Suriname heeft heeft in samenwerking met het Nationaal Leger en andere veiligheidsdiensten op vrijdag 16 september rond middernacht de veiligheidscontroles landelijk opgevoerd. Daarbij zijn er in meerdere districten simultaan roadblocks gehouden. In Paramaribo zijn er op diverse locaties ongeveer 800 voertuigen gecontroleerd.

Hierbij werden er verschillende verkeersovertredingen geconstateerd zoals het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, verzekeringsbewijs en of keuringsbewijs. De politie heeft deze overtreders geverbaliseerd. In de gevallen waarbij de bestuurders geen rijbewijs konden tonen, zal op grond van art. 07 van de Rijwet in overeenstemming met de aangepaste wet hieromtrent een proces-verbaal worden opgemaakt.

Daarnaast zijn er bestuurders aangehouden die onder invloed van onder andere alcohol, deelnamen aan het verkeer. Ook tegen bestuurders wiens voertuig slechts van een kentekenplaat was voorzien en bestuurders die de kentekenplaten van hun voertuigen hadden voorzien van de zogeheten mica platen, zijn maatregelen getroffen.

In het district Nickerie werden meer dan vijftig voertuigen gecontroleerd. Tijdens de roadblock is de politie omstreeks 03.00 uur gestuit op een voertuig met daarin een kalf met bruine vacht. De bestuurder R.R. van dit voertuig kon geen duidelijke verklaring geven omtrent de herkomst van het kalf. Na R.R. te hebben ondervraagd, bleek dat het kalf vermoedelijk van diefstal afkomstig is, waardoor hij direct is aangehouden. Het onderzoek bracht nog vier andere verdachten in beeld. Deze verdachten die vermoedelijk op de vlucht waren naar Paramaribo, zijn te controlepost Burnside in de kraag gevat.

Deze operaties die vallen onder het Zero Tolerance veiligheidsbeleid werden uitgevoerd onder leiding van de Directeur Operaties, Commissaris van politie Bryan Isaacs. “Het handhavingsbeleid in de praktijk zal verder worden aangescherpt om het veiligheidsgevoel van de burgers te verhogen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeVeiligheidscontroles KPS brengen koe-diefstal aan het licht