vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(1)

Valsmunter betaald met valse US Dollars

lees ook ...

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging van vriendin...

De politie van het bureau Livorno heeft de 37-jarige R.D. aangehouden op zijn woonadres aan de Chautalweg voor mishandeling en bedreiging. Zijn 27-jarige vriendin R.C. deed op donderdag 13 juni 2024 a...

Een ondernemer deed in de maand mei 2023 aangifte tegen de verdachte F.H. (21) alias ‘Ram’ op politiebureau rijsdijk. Uit het onderzoek van de politie bleek, dat de verdachte F.H. in de maand mei 2023 een paar rekken eieren had gekocht en met een vals U$ biljet betaalde.

Het voertuig waarmee de verdachte de plek aandeed, werd na enige tijd teruggevonden en in beslag genomen. De verdachte wist daarna geruime tijd uit handen van de politie te blijven. Tijdens het onderzoek is door de politie geconstateerd dat de verdachte ook op soortgelijke wijze slachtoffers had gemaakt in de ressorten Santo Boma, De Nieuwe Grond en Lelydorp. Daarbij heeft hij een aantal personen opgelicht door uiteenlopende zaken bij hen te bestellen of te kopen en opzettelijk met valse dollarbiljetten te hebben betaald.

Op aanwijzing van de verdachte F.H. zijn diverse  in Paramaribo en Wanica aangedaan, alwaar hij slachtoffers heeft gemaakt. Het vals geld bleek hij te hebben gekocht bij een vriend. Aan de aanhouding van de vriend wordt gewerkt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte F.H. door de politie op 31 augustus aan de Indira Gandhiweg nabij de Tout Lui Fautkanaalweg aangehouden en in verzekering gesteld. Na het verder onderzoek is de zaak overgedragen aan de afdeling Fraude & Economische Delicten van het Korps Politie Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeValsmunter betaald met valse US Dollars