zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(2)

Twee mensen aangehouden bij het smokkelen van zangvogels

lees ook ...

Man aangehouden na dreigementen en vernielingen

De politie van het bureau Latour heeft de 36-jarige I.A. die woonachtig is in de omgeving van de Appelsteeg, aangehouden. De politie van dit bureau kreeg de melding dat een man tekeerging aan de Appel...

Twee passagiers, P.L., 68 jaar oud en U.T., 67 jaar, zijn respectievelijk op zondag 16 en dinsdag 25 april 2023 tijdens visitatie door leden van de airport security op de J.A. Pengel internationale luchthaven op verdenking van overtreding van de wet tegen smokkelen, bij hun vertrek aangehouden. 

Bij P.L. werden in zijn handbagage 21 zangvogels aangetroffen, terwijl U.T. 11 vogels bij zich had. De zangvogels van onder meer het soort Twa Twa en Picolets, die totaal beschermd zijn, werden samen met de verdachten overgedragen aan de afdeling Fraude en Economische delicten van de politie.

De verdachten werden in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het voldoen van een boete is het tweetal na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden. De in beslag genomen zangvogels zijn afgestaan aan de dienst ’s Lands Bos Beheer (LBB).

De uitvoer van in het wild levende diersoorten alsook delen of producten daarvan is, anders dan krachtens een vergunning verboden.

Ondanks dit verbod komt het nog steeds voor dat personen pogingen ondernemen om voornamelijk zangvogels het land uit te smokkelen, waarbij de dieren in tandpasta dozen of toiletrollen worden gestopt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeTwee mensen aangehouden bij het smokkelen van zangvogels