vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
5
(2)

Twee mensen aangehouden bij het smokkelen van zangvogels

lees ook ...

Supervisor gearresteerd door Narcoticabrigade voor rol in dr...

Op zondag 24 maart 2024 heeft de Narcoticabrigade een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar een grote drugsvangst door de arrestatie van de 37-jarige D.S. Deze verdachte, werkzaam als loading s...

Twee passagiers, P.L., 68 jaar oud en U.T., 67 jaar, zijn respectievelijk op zondag 16 en dinsdag 25 april 2023 tijdens visitatie door leden van de airport security op de J.A. Pengel internationale luchthaven op verdenking van overtreding van de wet tegen smokkelen, bij hun vertrek aangehouden. 

Bij P.L. werden in zijn handbagage 21 zangvogels aangetroffen, terwijl U.T. 11 vogels bij zich had. De zangvogels van onder meer het soort Twa Twa en Picolets, die totaal beschermd zijn, werden samen met de verdachten overgedragen aan de afdeling Fraude en Economische delicten van de politie.

De verdachten werden in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het voldoen van een boete is het tweetal na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden. De in beslag genomen zangvogels zijn afgestaan aan de dienst ’s Lands Bos Beheer (LBB).

De uitvoer van in het wild levende diersoorten alsook delen of producten daarvan is, anders dan krachtens een vergunning verboden.

Ondanks dit verbod komt het nog steeds voor dat personen pogingen ondernemen om voornamelijk zangvogels het land uit te smokkelen, waarbij de dieren in tandpasta dozen of toiletrollen worden gestopt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeTwee mensen aangehouden bij het smokkelen van zangvogels