dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
5.2 C
Amsterdam
0
(0)

Twaalfjarige scholier ingesloten voor diefstal

lees ook ...

Vijf verdachten kort na beroving aangehouden

Sergunio A. (22), Melvin A. (50), Martin O. (44) en Marvin M. (38) zijn na bekomen informatie respectievelijk op woensdag 1 en donderdag 2 februari na een de roofoverval aan de Ragoebierstraat door he...

De 12-jarige scholier B.P. is door de politie van Waldeck te Nieuw Nickerie aangehouden voor diefstal. Hij heeft zich in de tweede week van maart schuldig gemaakt aan dit strafbare feit. De benadeelde B.M. (53) tevens de oom van de verdachte deed op 9 maart aangifte tegen zijn neefje.

Volgens verklaring van de aangever is landbouwer van beroep en had een geldbedrag ontvangen voor padie. Dit geld bewaarde hij thuis in een kastje en de verdachte B.P. die vermoedelijk in de buurt was, zag waar hij dat geld had bewaard.

De jongen wist toen de kast open te maken zonder het slot te hebben geforceerd en nam een deel van het geld weg. Hiermee kocht hij een zaktelefoon. Een tante van de verdachte die op de hoogte was van de diefstal, maakte een valse kwitantie op. Dit met de bedoeling dat zij zogenaamd het geld aan B.P. had geleend voor de aankoop van de mobiele telefoon.

De tante viel echter door de mand en werd B.P. opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de jeugdige verdachte in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeTwaalfjarige scholier ingesloten voor diefstal