zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Travestieten aangehouden wegens beroving, heler op de vlucht

lees ook ...

Guyanese visser vast na aanval met scherp voorwerp

De 42-jarige Guyanese visser C.V., ook bekend als “Strongy,” is op maandag 10 juni 2024 door het Regio Bijstandsteam West (RBTW) opgespoord en aangehouden. Tegen C.V. was er op zondag 9 juni 2024 aang...

Op woensdag 17 mei 2023 heeft de politie de verdachten T.A. (23) en I.C. (27) aangehouden op verdenking van beroving. T.A. werd gearresteerd in het ressort Latour en I.C. in het ressort Rijsdijk. De twee verdachten, die later geïdentificeerd werden als travestieten, worden ervan verdacht op donderdag 4 mei 2023 een 23-jarige bromfietser genaamd S.Z. te hebben beroofd op de Roseveltkade, ter hoogte van het Mgr. Aloysius Zichem sportcentrum (voorheen NGVB stadion).

Op het politiebureau van het ressort Centrum heeft de benadeelde, S.Z., aangifte gedaan van een beroving. Volgens S.Z. reed hij in de vroege ochtend van 4 mei 2023 op zijn bromfiets langs de Roseveltkade, waar hij drie mannen in vrouwenkleding zag staan, vergezeld door twee andere mannen.

Hij stopte en vroeg om een aansteker, maar werd direct aangevallen door de verdachte I.C. Onder bedreiging van een scherp voorwerp werd hij beroofd van zijn bromfiets, mobiele telefoon, een zwarte tas met een aanzienlijk geldbedrag in Surinaamse dollar en andere persoonlijke spullen. Tijdens de beroving kwam medeverdachte T.A. hem te hulp.

Na gedetailleerd onderzoek kwamen de verdachten in beeld, waarna ze op 17 mei 2023 zijn gearresteerd. Ze zijn overgebracht naar het eerder genoemde politiebureau voor verhoor. Tijdens het verhoor werd ontdekt dat de verdachten de bromfiets hebben doorverkocht.

Op basis van hun informatie werd het adres van de heler bezocht, maar hij werd niet aangetroffen. Er wordt gewerkt aan zijn arrestatie. Het onderzoek naar deze zaak wordt voortgezet door de Recherche van Regio Paramaribo.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide travestieten in voorlopige hechtenis genomen door de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeTravestieten aangehouden wegens beroving, heler op de vlucht