zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(1)

Travestiet aangehouden voor twee berovingen

lees ook ...

Zeven aanhoudingen in moordzaak Tweekinderenweg

Na verkregen en uitgewerkte informatie hebben medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten (KD) en het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) de twee voortvluchtige verdachten J.B. en A.D. gearresteerd bi...

Na uitgewerkte informatie door de politie is vrijdag de 23-jarige travestiet R.F. opgespoord en aangehouden. Zijn kompaan is voortvluchtig. Het duo heeft op 28 april in het stadscentrum een man beroofd van zijn mobiele telefoontoestel en een groot geldbedrag in US-dollar. De 39-jarige benadeelde E.S. heeft van dit strafbaar feit dezelfde dag aangifte gedaan op het politiebureau van ressort Centrum.

Volgens verklaring van de aangever bevond hij zich op 28 april 2023 omstreeks 01.30 uur in de vroege ochtend in de binnenstad voor vertier en parkeerde zijn voertuig aan de Grote Combéweg om vervolgens naar Waka Pasie te gaan.

Tijdens het parkeren zag hij plotseling dat de bij hem onbekende R.F. het linker portier open gooide en in zijn auto plaatsnam, waarop hij de indringer vroeg, weer uit te stappen. Bij die gelegenheid greep R.F. plotseling zijn tas en onder bedreiging van een scherp voorwerp maakte hij hem de tas afhandig.

Na de daad ging de verdachte met de tas er vandoor, achterna gezeten door de aangever. Op een bepaald moment gooide R.F. de tas weg, nadat hij voormelde goederen eruit had gehaald. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de afdeling Recherche Regio Paramaribo.

Het gelukte de rechercheurs, de verdachte R.F. die travestiet blijkt te zijn, op te sporen en aan te houden. De buitgemaakte goederen zijn niet teruggevonden. Tijdens het verder onderzoek kwam er een soortgelijke aangifte van de verdachte R.F. boven water, waaruit bleek dat hij samen met een andere travestiet, de aangever M.H. op woensdag 3 mei 2023 aan de Julianastraat zou hebben beroofd van zijn halsketting en hanger, alles van geel metaal.

Die halsketting werd teruggevonden op de verdachte R.F. Aan de aanhouding van zijn kompaan wordt gewerkt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.F. door de politie in verzekering gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeTravestiet aangehouden voor twee berovingen