zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(3)

Surinaamse pastoor en twee medewerkers vast voor frauduleuze inzamelingsactie

lees ook ...

Narcoticabrigade arresteert medeplichtigen in 11 kilo drugsz...

Op dinsdag 9 april 2024 heeft de Narcoticabrigade twee drugsverdachten, geïdentificeerd als C.C. (29) en D.J. (41), aangehouden tijdens een lopend onderzoek. Deze individuen worden ervan verdacht betr...

De politie in Houttuin heeft op woensdag 20 maart 2024 drie individuen, waaronder Pastor B.S., gearresteerd op verschillende locaties binnen het district Houttuin op verdenking van oplichting. Uit een initiële onderzoek van de politie bleek dat de beschuldigde B.S. een donatiecampagne organiseerde met behulp van kleurkaarten, waarbij hij twee anderen opdracht gaf geld in te zamelen bij een supermarkt langs de Sir Winston Churchillweg, zogenaamd ten behoeve van de Kennedy Stichting.

Ironisch genoeg benaderden de inzamelaars de directrice van de stichting zelf voor een donatie terwijl zij de supermarkt verliet. Verward door hun verhaal, belde de directrice onmiddellijk met haar organisatie en ontdekte dat er geen sprake was van een officiële inzamelingsactie, waarna ze de politie inschakelde.

De twee inzamelaars werden ter plaatse door de politie gearresteerd, in het bezit van kleurkaarten en spaarpotten vol donaties. Verder onderzoek onthulde dat zij handelden in opdracht van Pastor B.S. Na hun arrestatie bij de supermarkt, werd Pastor B.S. thuis opgespoord en aangehouden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Pastor B.S. voorlopig vastgezet voor verder onderzoek, terwijl de andere twee verdachten zijn vrijgelaten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeSurinaamse pastoor en twee medewerkers vast voor frauduleuze inzamelingsactie