vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
5
(3)

Sollicitant bij politie Suriname blijkt betrokken bij vernielingen parlementsgebouw

lees ook ...

Verdachte van koperdiefstal in Saramacca door omstanders ove...

De 19-jarige verdachte I.E. werd op donderdagavond 1 juni 2023 in het district Saramacca te Catharina Sophia door omstanders staande gehouden en overgedragen aan de politie van het bureau Calcutta. Hi...

Tijdens het antecedentenonderzoek heeft de Politie Inlichtingen Dienst (PID) op woensdag 12 april 2023 de 28-jarige E.L., die had gesolliciteerd bij het Korps Politie Suriname (KPS), gearresteerd. Tijdens het onderzoek is E.L. als verdachte geïdentificeerd, omdat er duidelijke camerabeelden waren waarop te zien was dat hij deelnam aan de protestactie die op vrijdag 17 februari 2023 uit de hand liep.

Samen met anderen heeft E.L. de ramen van het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) vernield en de DSB-ATM machine naast het gebouw beschadigd. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan het gooien van voorwerpen naar een voertuig van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), waardoor er aanzienlijke materiële schade is ontstaan.

De sollicitant die was opgeroepen voor een gesprek door de afdeling PID, bleek echter niet geschikt te zijn. Hij werd overgedragen aan de Recherche van Paramaribo voor verder onderzoek en na afstemming met het Openbaar Ministerie is E.L. door de politie in hechtenis genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeSollicitant bij politie Suriname blijkt betrokken bij vernielingen parlementsgebouw