vrijdag 19 april 2024
33 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
0
(0)

Securityguard aangehouden voor overtreding Vuurwapenwet

lees ook ...

Ondernemer gearresteerd na vondst vuurwapen bij roadblock in...

Tijdens een roadblock aan de Kwattaweg op maandag 15 april 2024, in het kader van "Operatie Zero Tolerance", hebben politiemedewerkers van de Surveillance Unit Duisburglaan (SUD) in samenwerking met l...

Tijdens een voetsurveillance in het centrum op 10 maart merkte de politie van bureau Centrum op dat er een man met een jachtgeweer op de openbare weg liep in de buurt van de Centrale markt. Dit werd opgemerkt in het kader van de veiligheid in het centrum. De politieambtenaren spraken de man direct aan en hielden hem staande.

Na onderzoek bleek dat de man, Wiresh F., 28 jaar oud was en werkzaam was bij een securitybedrijf. Hij vertelde de politie dat hij tijdens bewakingswerkzaamheden bij een fastfoodrestaurant een woordenwisseling had gehad met een collega en verkleed weg was gegaan om zich te melden op het hoofdkantoor van het securitybedrijf.

De politie trof bij de man ook een gasbuckspistool aan in zijn tas. Aangezien hij geen vuurwapenmachtiging kon overleggen, werden zowel het jachtgeweer als het gasbuckspistool in beslag genomen. Het securitybedrijf kon ook geen machtiging voor het wapen overleggen.

De verdachte, Wiresh, werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld hangende het onderzoek.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeSecurityguard aangehouden voor overtreding Vuurwapenwet