zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Schutter schietincident Afobakaweg aangehouden

lees ook ...

21-jarige steekt andere man in de hals

De 21-jarige S.M. werd in de avond van zaterdag 23 september 2023 door omstanders staande gehouden, nadat hij aan de Radhaweg in het ressort Livorno een manspersoon met een scherp voorwerp een steekve...

De 49-jarige schutter Wensley W. deed op zaterdag 26 maart na te zijn ontboden door de Recherche van Regio Midden het politiebureau aan. Wensley die ervan verdacht wordt de schutter te zijn geweest bij het schietincident aan de Afobakaweg, werd direct aangehouden.

De politie van het bureau Paranam kreeg op 26 maart de melding van een schietincident op een adres te Paranam. Daar aangekomen werd de 19-jarige Kenneth B. met een schotverwonding aan zijn rechter zitvlak aangetroffen. Het voorlopige onderzoek wees uit dat het slachtoffer op zijn bromfiets reed over de Afobakaweg, gaande in de richting van Brokopondo.

Ter hoogte van mastnummer 8 kreeg de bromfietser pech met zijn rijtuig en besloot hulp te gaan zoeken. Op een bepaald moment zag hij een woning en duwde zijn bromfiets het terrein op. Bij die gelegenheid werd hij door iemand beschoten en werd daarbij in zijn zitvlak geraakt.

Hij keerde terug en vroeg hulp aan een voorbijganger, die hem vervoerde naar het politiebureau Paranam. Het slachtoffer werd vervolgens met de ambulance van Surcad afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen en zijn gezondheidstoestand is stabiel. Het onderzoek van dit schietincident werd overgedragen aan de Recherche van regio Midden.

Volgens verklaring van de schutter hoorde hij omstreeks 05.00 uur een ritselend geluid op zijn perceel. Hij zag een onbekende man wegrennen en loste gelijk enkele schoten. Verder gaf hij aan dat hij overging tot de daad, aangezien er zeventien keren bij hem is ingebroken en ervan uit ging dat dit weer het geval zou zijn.

Echter wist Wensley niet dat de man geraakt was en ging na het schietincident naar het werk. Naderhand werd hij door zijn zoon gebeld die hem doorgaf dat de politie zich op zijn woonadres bevond voor onderzoek. Bij een ingesteld onderzoek in de woning van de verdachte, werden aangetroffen en in beslag genomen twee illegale wapens, waaronder het wapen waarmee er geschoten is.

De schutter is na overleg met het Openbaar Ministerie opgesloten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeSchutter schietincident Afobakaweg aangehouden