zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Schotenwisseling tussen politie en roofverdachten eindigt in dodelijke afloop

lees ook ...

Gewapende diefstal bij Suribet shop eindigt in dodelijk schi...

Maandagavond, omstreeks 22.10 uur, heeft een gewapende diefstal plaatsgevonden bij de Suribet shop in de buurt van de kruising van de Nieuwe Weergevondenweg en de Kalidienweg. Drie gewapende mannen wa...

Tijdens een gewelddadige diefstal op een goudveld in Krofaya is op zaterdag 17 februari 2024 de 33-jarige roofverdachte R.L. om het leven gekomen bij een confrontatie met de politie van het bureau Bronsweg. De wetsdienaren reageerden op een melding van diefstal met geweld in Krofaya langs de Brownsweg in het district Brokopondo. Bij aankomst troffen ze de verdachten aan terwijl ze bezig waren goud te stelen uit een zeef.

De verdachten vluchtten het bos in en openden van daaruit het vuur op de politie. Tijdens de schotenwisseling kwamen twee gemaskerde mannen op een bromfiets aanrijden, waarbij een van hen het vuur opende op de politie. De politie reageerde direct en raakte de duorijder R.L. dodelijk.

Bij hem werden een vuurwapen, munitie en een mobiele telefoon gevonden en in beslag genomen. De andere verdachten wisten te ontkomen. Volgens voorlopig onderzoek werden zeven gouddelvers overvallen door vijf gewapende en gemaskerde verdachten, waarbij ze werden mishandeld en vastgebonden.

Het lichaam van R.L. is in beslag genomen door de politie in opdracht van het Openbaar Ministerie, terwijl er wordt gewerkt aan de arrestatie van de voortvluchtige verdachten. De zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden voor verder onderzoek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeSchotenwisseling tussen politie en roofverdachten eindigt in dodelijke afloop