dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Roofmoord aan de Curacaose Appelweg

lees ook ...

Narcoticabrigade arresteert medeplichtigen in 11 kilo drugsz...

Op dinsdag 9 april 2024 heeft de Narcoticabrigade twee drugsverdachten, geïdentificeerd als C.C. (29) en D.J. (41), aangehouden tijdens een lopend onderzoek. Deze individuen worden ervan verdacht betr...

De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname heeft in de zaak van de Curaçaose Appelweg, waarbij E.K. op vrijdag 14 april 2023 werd beroofd en vermoord, de drie verdachten E.M. 32 jaar en zijn 21-jarige vriendin G.G. en G.F. (21), dezelfde dag nog aangehouden.

De politie van het bureau Santo Dorp deed na een melding van een roofmoord de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren het 31-jarige slachtoffer E.K., dat geen teken van leven meer vertoonde met schotverwondingen aan. Naar zeggen van G.F. die ter plaatse werd aangetroffen, had het slachtoffer met wie hij goed bevriend was, het appartement voor drie dagen gehuurd. Samen met een andere man en zijn vriendin, logeerden zij bij E.K. in het appartement.

Kort voor het incident verliet E.K. het appartement om zijn autoband in orde te gaan maken. Op een bepaald moment stormde een gemaskerd en gewapende manspersoon het appartement binnen. Onder bedreiging van het vuistvuurwapen werden de daar aanwezigen gekneveld en beroofd. Terwijl de indringer het appartement doorzocht, keerde E.K. terug die direct door de rover werd neergeschoten, waarbij hij ter plekke het leven liet. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

Voor de komst van de politie had het koppel de plek verlaten, maar meldde zich later op die dag aan op het politiebureau te Santo Dorp. Zowel het koppel als G.F. zijn hangende het onderzoek aangehouden en voorgeleid. Na afstemming met het Openbaar Ministerie (O.M.) is het drietal in verzekering gesteld en is het ontzielde lichaam van E.K. in opdracht van het O.M. ter obductie door de politie in beslag genomen. Aan de aanhouding van de voortvluchtige schutter wordt gewerkt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeRoofmoord aan de Curacaose Appelweg