woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Rivierpatrouille politie verscherpt

lees ook ...

Zeven aanhoudingen in moordzaak Tweekinderenweg

Na verkregen en uitgewerkte informatie hebben medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten (KD) en het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) de twee voortvluchtige verdachten J.B. en A.D. gearresteerd bi...

De politie heeft haar patrouilles te water verscherpt. De afdelingen Maritiem Paramaribo en het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) hebben dinsdag tijdens een gezamenlijke rivierpatrouille op de Surinamerivier, diverse vaartuigen waaronder SK-vaartuigen en schoeners gecontroleerd. Deze controles vloeien voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid welke het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd.

Op een Braziliaanse schoener van het merk Sonic werden er zes bemanningsleden aangetroffen die Suriname zonder een geldig paspoort zijn binnengekomen. De kapitein van het vaartuig werd gesommeerd om direct het land te verlaten met de bemanning.

De Braziliaanse schoeners die nabij de Wijdenboschbrug niet volgens de regelgeving van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) ten anker waren, werden ook gedirigeerd naar de aangewezen ankerplaats nabij de monding van de Surinamerivier. Ook de passagiersvaartuigen te Waterkant en Meerzorg werden gecontroleerd op naleving van de veiligheidsvoorschriften.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeRivierpatrouille politie verscherpt