vrijdag 19 april 2024
28 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
0
(0)

RBTP houdt vijf vuurwapengevaarlijke verdachten aan

lees ook ...

Ondernemer gearresteerd na vondst vuurwapen bij roadblock in...

Tijdens een roadblock aan de Kwattaweg op maandag 15 april 2024, in het kader van "Operatie Zero Tolerance", hebben politiemedewerkers van de Surveillance Unit Duisburglaan (SUD) in samenwerking met l...

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) heeft vijf vuurwapengevaarlijke verdachten aangehouden aan de Ringweg-Zuid. Toen leden van deze speciale eenheid over deze weg reden zagen zij op een bepaald moment een verdacht voertuig, met daarin de vijf mannen. Zij waren bezig enkel spullen uit het voertuig weg te gooien.

Het RBTP ging op onderzoek uit en trof drie vuistvuurwapens aan. Naar aanleiding hiervan zette de RBTP-leden de achtervolging in en aan de Ringweg-Zuid werd bedoeld voertuig klemgereden en het vijftal in de boeien geslagen.

Verder onderzoek wees uit dat de verdachten aan de Ringweg-Noord, geprobeerd hadden in te breken in een supermarkt. Zij werden op heterdaad betrapt door de bewoner, waardoor zij het hazenpad kozen.

Naast de drie vuistvuurwapens werden in het voertuig breekwerktuigen, maskers, handschoenen en andere goederen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten, die bekenden van de politie blijken te zijn, werden ter voorgeleiding overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vijf verdachten door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeRBTP houdt vijf vuurwapengevaarlijke verdachten aan