zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
5
(1)

Powisi loopt schotverwonding op bij aanhouding

lees ook ...

Gewapende diefstal bij Suribet shop eindigt in dodelijk schi...

Maandagavond, omstreeks 22.10 uur, heeft een gewapende diefstal plaatsgevonden bij de Suribet shop in de buurt van de kruising van de Nieuwe Weergevondenweg en de Kalidienweg. Drie gewapende mannen wa...

De 39-jarige verdachte Rinaldo M. alias ‘Powisi’ heeft donderdagavond bij zijn aanhouding door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) een schotverwonding opgelopen. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan heling. De twee verdachten Shaquille H. (19) en de 34-jarige Guillermo B. beroofden in de eerste week van maart 2022 een 11-jarig meisje van haar halsketting aan de Kwattaweg. Na de daad verlieten de twee verdachten de plek in een gereedstaand voertuig.

Van deze straatberoving werd er aangifte gedaan op het politiebureau Munder. Het voertuig waarmee het strafbaar feit is gepleegd, kwam tijdens het onderzoek in beeld en gelukte het de politie Shaquille en Guillermo op 6 maart aan te houden. Tijdens het verder onderzoek in deze zaak kwam Rinaldo in beeld en werd hij opgespoord voor heling en heling meermalen gepleegd.

RBTP signaleerde op 10 maart deze verdachte die in zijn voertuig was gezeten aan de Saronkolonieweg. Bij een poging hem aan te houden, zag Rinaldo kans weg te rijden in de richting de Martin Luther Kingweg (MLK-weg). Op de kruising van de Latour- en de MLK-weg reed de verdachte tegen een elektrische mast op en zette zijn vlucht te voet verder.

Hij werd tot stoppen gesommeerd, maar gaf geen gehoor hieraan. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet op andere gedachten. De wetsdienaren waren genoodzaakt gericht te schieten, waarbij Rinaldo werd geraakt. In zijn voertuig werden aangetroffen en in beslag genomen inbrekerswerktuigen.

Met de ambulance werd de gewonde verdachte afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onder politiebewaking is hij ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen. Zijn situatie is stabiel.

Inmiddels heeft Rinaldo bekend de halsketting te hebben gekocht, maar deze weer te hebben doorverkocht. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie eveneens als Shaquille en Guillermo in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimePowisi loopt schotverwonding op bij aanhouding