dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
5
(1)

Politieagent onder verdachten na vondst inbraakattributen bij controle

lees ook ...

Autobestuurder aangehouden na ernstig ongeval op Verlengde W...

Op donderdag 21 september 2023 heeft de politie van het bureau Santoboma de 45-jarige autobestuurder A.S. aangehouden. A.S. was betrokken bij een ernstig ongeval op de Verlengde Welgedacht C-weg, waar...

Op woensdag 13 september 2023 zijn de verdachten L.C. (27), M.D. (22), en de 25-jarigen K.M. en T.J. aangehouden op verdenking van voorbereiding tot het plegen van een strafbaar feit en deelname aan een criminele organisatie. Een gemengde eenheid van de politie voerde een roadblock uit aan de Tourtonnelaan en onderwierp een voertuig aan een controle.

Opvallend was dat het voertuig langzaam reed toen het de roadblock naderde. Bij de controle ontdekte de politie vier personen in het voertuig. De verdachten werden gevraagd uit te stappen, waarna het voertuig grondig werd doorzocht. Daarbij werden breekwerktuigen, zwarte kleding, maskers, handschoenen en een kentekenplaat van een ander voertuig aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten konden niet verklaren waar de goederen vandaan kwamen, waardoor de politie vermoedde dat ze op het punt stonden ergens in te breken of daarop voor te bereiden.

Tijdens de aanhouding gaf een van de verdachten aan dat hij politieman was, maar kon zich niet ter plekke identificeren. Hij werd naar huis gebracht om zijn legitimatiebewijs te tonen. Daar legitimeerde hij zich bij de politie en werden zijn legitimatiebewijs en dienstwapen in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

De zaak is overgedragen aan de afdeling Recherche Paramaribo voor verder onderzoek. Wat betreft het onderzoek naar de politieman, werd hij overgedragen aan de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ).

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten in voorlopige hechtenis genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimePolitieagent onder verdachten na vondst inbraakattributen bij controle