maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Politie Stolkertsijver onderschept drugs in cornflakesdozen

lees ook ...

Politie vangt verdachte met drugs na opvallend gedrag tijden...

In de vroege ochtend van dinsdag 18 juni 2024 heeft het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) in samenwerking met een gemengd team van de politie de 24-jarige verdachte D.J. aangehouden aan de Nieuwweerge...

De politie van de controlepost te Stolkertsijver heeft op zaterdag 11 mei 2024 en zaterdag 18 mei 2024 succesvolle drugsinbeslagnames uitgevoerd. Tijdens een voertuigcontrole op 11 mei 2024 ontdekten de agenten een doos pap en cornflakes die zwaarder leek dan normaal. Bij nadere inspectie bleek er drugs in de dozen te zitten.

De twee mannen in het voertuig werden gesommeerd om aan de kant te gaan, maar de bestuurder reed met hoge snelheid weg en wist zo te ontkomen. In de dozen werden 106 slik-cocaïnebolletjes en 12 grotere cocaïnebolletjes gevonden. De politie werkt nog aan hun aanhouding.

Op 18 mei 2024 werden de twee verdachten H.K. (42) en O.P. (28) gearresteerd bij een voertuigcontrole voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen (WVM). In een grote tas die O.P. bij zich had, vonden de agenten cocaïnebolletjes en drugs in een platte vierkante verpakking met een totaalgewicht van 2910 gram.

Volgens het voorlopige onderzoek moest O.P. de drugs naar een onbekende man in Albina brengen. Zowel O.P. als de chauffeur H.K. werden direct aangehouden en het voertuig werd in beslag genomen. In beide gevallen is de in beslag genomen drugs overgedragen aan de afdeling Narcoticabrigade voor verder onderzoek.

De chauffeur H.K. werd na verhoor vrijgelaten en kon weer over zijn voertuig beschikken. Verdachte O.P. is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimePolitie Stolkertsijver onderschept drugs in cornflakesdozen