dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Politie onderschept illegale goederen tijdens verkeerscontrole in West-Suriname

lees ook ...

Supermarkt-eigenaar overvallen in Munder: “SRD 100.000 buitg...

Supermarkt-eigenaar X.G. (35) is gisteren overvallen in zijn winkel aan de Guaranistraat te Munder. De criminelen maakten SRD 100.000 buit en namen ook de camerabox en de mobiele telefoon van de winke...

Op dinsdag 5 september 2023 heeft het Regio Bijstandsteam West (RBTW) twee meldingen ontvangen over verdachte transporten vanuit Nickerie naar Wageningen. Als reactie hierop hebben wetsdienaren een uitgebreide verkeerscontrole uitgevoerd in de Middenstandspolder. Tijdens de controle van een voertuig dat bevolen werd tot stoppen, hebben de wetsdienaren een kartonnen doos met illegale sigaretten aangetroffen.

De bestuurster, M.S., verklaarde dat ze de sigaretten had gekocht van een man van Guyanese afkomst op een locatie te Henar. In haar woning werden bovendien meerdere dozen illegale sigaretten aangetroffen. Bij de controle van de bromfietser A.A. ontdekten de wetsdienaren een hoeveelheid marihuana in een tas die hij bij zich had.

De verdachte bromfietser gaf aan dat hij de marihuana voor eigen gebruik had gekocht van een onbekende Guyanese man te Zeedijk. Zowel de sigarettenpartij als de marihuanahoeveelheid, evenals de voertuigen, zijn in beslag genomen door de politie. M.S. en A.A. zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor verhoor, en de zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio West voor verder onderzoek.

Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft M.S. de mogelijkheid gekregen om de zaak buiten de rechtszaal af te handelen. Na het betalen van een aanzienlijke boete in SRD is zij vrijgelaten, terwijl A.A. in afwachting van het onderzoek door de politie in voorlopige hechtenis blijft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimePolitie onderschept illegale goederen tijdens verkeerscontrole in West-Suriname