zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
5
(2)

Politie in Suriname vindt babylijk in plastic zak op achtererf

lees ook ...

Twee jeugdige arrestanten ontvlucht

De jeugdige arrestanten Luciano Pinas en Joël Majokko, die beiden 17 jaar oud zijn en ter zake diefstal in het Jeugddoorgangscentrum te Opa Doeli waren ingesloten, zijn in de avond van zondag 25 septe...

De politie van het bureau Munder kreeg maandag een telefonische melding, dat er vermoedelijk een volgroeide baby in een zak op het achtererf op een adres in het ressort Munder was gedumpt. De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar het adres en troffen inderdaad een foetus aan.

Volgens verklaring van de beller begaf hij zich naar het achtererf om zijn doksen te voeren en zag bij die gelegenheid een doorzichtige zak met inhoud. Bij nadere controle stuitte hij op het lijkje van een baby die in verre staat van ontbinding was en schakelde de politie in. Een arts stelde de dood van de baby van het vrouwelijk geslacht vast.

Onderzoek wees uit dat een huisgenoot van de beller, de 26-jarige M.M. hoogzwanger was en vermoedelijk de voldragen vrucht heeft afgedreven. Zij moet vervolgens de baby in een zak hebben geplaatst en op het achtererf hebben gegooid. De jonge vrouw die reeds twee kinderen heeft, werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzield lichaampje van de baby ter obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte in verzekering is gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimePolitie in Suriname vindt babylijk in plastic zak op achtererf