donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Politie Groningen houdt gebroeders aan na geweldpleging in Saramacca

lees ook ...

Schoten op openbare school tijdens kinderfeestje, verdachte ...

I.N. (35) is door de politie, na afstemming met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld vanwege het afvuren van schoten in de dorpen Dyumu, Bendekonde en Bofokule. De politie van Atjoni ontvin...

Op dinsdag 16 mei 2023 heeft de politie van het bureau Groningen de drie broers D.C., C.C. en R.C. aangehouden in het dorp Columbia, district Saramacca. Deze arrestatie volgt op een incident waarbij D.C. en twee andere voortvluchtigen, waaronder een oudere broer van D.C., zich op vrijdag 12 mei 2023 schuldig hebben gemaakt aan mishandeling van M.S. aan de Misgunstweg in Saramacca.

Het slachtoffer liep hierbij een snijwond aan zijn linkerborststreek en een zwelling aan zijn linkerarm op en heeft hiervan aangifte gedaan bij het politiebureau. Bij het opsporen van de verdachten in het dorp Columbia trof de politie D.C. aan in gezelschap van zijn twee broers, C.C. en R.C., die niet betrokken waren bij de openlijke geweldpleging op 12 mei 2023. Toen de politie overging tot de arrestatie van D.C., bood hij hevig verzet. C.C. en R.C., die dit opmerkten, kwamen te hulp en vielen de politieagenten aan die gewoon hun werk deden.

Met grote moeite slaagden de politieagenten er uiteindelijk in om de verdachte Donovan in het politievoertuig te krijgen. Echter, eenmaal in het dienstvoertuig wist Donovan achterin een politieagent in een wurggreep te nemen. Dankzij het kordate optreden van een collega kon erger voorkomen worden. Kort daarna werden ook C.C. en R.C. geboeid en werden de drie broers overgebracht naar het eerdergenoemde politiebureau.

Bij de voorgeleiding bleek dat D.C. een militair was, waarna hij kort daarna werd overgedragen aan de Militaire Politie. Na afstemming met de Auditeur Militair en het Openbaar Ministerie zijn de drie broers in voorlopige hechtenis genomen hangende het onderzoek. Er wordt momenteel gewerkt aan de aanhouding van de voortvluchtige broer en medeplichtige.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimePolitie Groningen houdt gebroeders aan na geweldpleging in Saramacca