woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Politie grijpt in bij gijzeling

lees ook ...

Schotenwisseling tussen politie en roofverdachten eindigt in...

Tijdens een gewelddadige diefstal op een goudveld in Krofaya is op zaterdag 17 februari 2024 de 33-jarige roofverdachte R.L. om het leven gekomen bij een confrontatie met de politie van het bureau Bro...

Op zaterdag 18 november 2023 heeft de politie van het bureau Latour de 32-jarige verdachte L.F. gelokaliseerd en gearresteerd op een adres in het ressort Latour. Diezelfde dag legde de 39-jarige D.S. een verklaring af op het politiebureau Latour tegen deze verdachte wegens verdenking van opzettelijke vrijheidsberoving.

Volgens D.S. werd hij op donderdag 16 november 2023 gebeld door een familielid dat in het buitenland woont en zijn hulp nodig had. Het familielid informeerde hem dat zijn vrouw en vijf kinderen, die op vakantie waren in Suriname, tegen hun wil werden vastgehouden in een woning in Paramaribo.

De dochter van het familielid had via berichten op sociale media een vriendin in Nederland op de hoogte gebracht, die op haar beurt een screenshot had gemaakt en deze aan D.S. had doorgestuurd. Na het lezen van de berichten besefte D.S. dat het een zeer ernstige zaak betrof.

De communicatie via sociale media tussen de vriendin en de dochter verduidelijkte de informatie, en de vrouw van D.S. ontving een bericht van de dochter met het adres waar ze werden vastgehouden, evenals de mededeling dat de jongere broer door de gijzelaar werd mishandeld.

D.S. bracht deze berichten als bewijsmateriaal naar de politie, waarna de autoriteiten het adres van de gegijzelden in het ressort Latour bezochten en de gijzelaar L.F. arresteerden.

Na voorgeleiding is de verdachte L.F. in afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie, in afwachting van verder onderzoek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimePolitie grijpt in bij gijzeling