woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Oplichtingsplot ontdekt: Verdachten bekennen samenzwering

lees ook ...

Politie arresteert ‘Rediman’ voor gewelddadige o...

De 23-jarige M.O., beter bekend als “Rediman” en woonachtig in de omgeving van de Ladesmastraat, werd op zaterdag 13 juli 2024 door de politie van het Bureau Nieuwe Haven aangehouden. Uit het voorlopi...

De politie van het ressort Uitvlugt heeft op maandag 17 juli 2023 twee verdachten, S.K. (23) en R.G. (40), gearresteerd en overgedragen aan recherche Paramaribo voor verder onderzoek. De zaak draait om een vermeende beroving op zondag 16 juli 2023, waarbij een leverancier van een bedrijf beweerde dat hij was beroofd van een zwart buiktasje met een autosleutel, mobiele telefoon en een geldbedrag in Surinaamse dollar (SRD).

Echter, nadat er camerabeelden werden bekeken, bleek dat er geen sprake was van een beroving. De verdachte S.K. verklaarde dat hij samen met R.G. het plan had beraamd om het geld van de leveringen bij verschillende winkels weg te nemen voor eigen gebruik. R.G. contacteerde een vriend om de beroving in scène te zetten.

Op de dag van de vermeende beroving braken ze de kluis in het voertuig van S.K. open en namen het geldbedrag in SRD weg. S.K. werd onmiddellijk aangehouden bij het politiebureau van Uitvlugt, terwijl R.G. werd gearresteerd op zijn woonadres in het ressort Latour, waar een deel van de buit werd teruggevonden en in beslag werd genomen.

Beide verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in voorarrest gesteld, terwijl de zoektocht naar de derde verdachte nog gaande is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeOplichtingsplot ontdekt: Verdachten bekennen samenzwering