vrijdag 19 april 2024
26 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(2)

Oplichter koopt auto ‘giraal’ en verdwijnt, maar wordt opgepakt

lees ook ...

Ondernemer gearresteerd na vondst vuurwapen bij roadblock in...

Tijdens een roadblock aan de Kwattaweg op maandag 15 april 2024, in het kader van "Operatie Zero Tolerance", hebben politiemedewerkers van de Surveillance Unit Duisburglaan (SUD) in samenwerking met l...

Leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) hebben op donderdag 20 april 2023 omstreeks 22.50 uur nm. de 27-jarige verdachte S.F. op zijn woonadres aan de Oost-West verbinding in het district Commewijne ter zake oplichting aangehouden.

Deze aanhouding geschiedde nadat twee benadeelden op woensdag 12 en maandag 17 april 2023 aangifte deden op het politiebureau Jarikaba tegen S.F. Het voorlopig onderzoek wees uit, dat de verdachte er een gewoonte van maakte om onder een valse naam derden op te lichten. Zo ‘kocht’ hij van de twee aangevers een Hiace busje en een Toyota Prado die op social media waren geadverteerd. S.F. gaf de verkopers te kennen dat hij giraal zou betalen, wat echter nooit is geschied. Het bleek naderhand dat de verdachte op de interne opsporingslijst van de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC) voorkwam.

Na aanhouding werd de verdachte S.F. ter voorgeleiding overgedragen aan de politie van het bureau Jarikaba. Het busje blijkt hij te hebben doorverkocht. De Toyota Prado is achterhaald en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

De verdachte werd na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeOplichter koopt auto 'giraal' en verdwijnt, maar wordt opgepakt