donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Oplichter doet zich voor als politieambtenaar en licht winkeliers op

lees ook ...

Verkeersovertreder met 13 eerdere veroordelingen in Suriname...

Tijdens een recente verkeerscontrole, uitgevoerd door de Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) van het Korps Politie Suriname, werden bestuurders staande gehouden om de geldigheid van h...

Na gedegen onderzoek heeft het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) op maandagavond 29 januari 2024 omstreeks 21.00 uur de 39-jarige N.O. gearresteerd op verdenking van meervoudige oplichting. De arrestatie volgde nadat de afdeling Kapitale Delicten op 17 januari was ingelicht door de Economische Controle Dienst (ECD) over een man van Hindoestaanse afkomst die, rijdend in een grijs gekleurd voertuig, verschillende winkels bezocht en zich voordeed als politiefunctionaris.

Hij beschuldigde winkeliers van de verkoop van illegale goederen en dreigde met hoge boetes en intrekking van vergunningen, tenzij zij hem betaalden om de vermeende problemen ‘op te lossen’. Uit het onderzoek, gevoed door aangiftes van vier gedupeerden, bleek dat N.O., die zelf een geschorste Penitentiaire ambtenaar is, al eerder vergelijkbare delicten had begaan en hiervoor was ingesloten.

Na zijn vrijlating, wachtend op de afhandeling van zijn strafproces, zette hij zijn frauduleuze praktijken voort, waarbij hij aanzienlijke bedragen in zowel SRD als euro wist te ontvreemden. Het onderzoek toonde aan dat N.O. het merendeel van het verkregen geld verspeelde aan gokken, terwijl hij een deel voor persoonlijk gewin gebruikte.

In het kader van het onderzoek zijn zijn voertuig en twee legitimatiebewijzen in beslag genomen. Op grond van overleg met het Openbaar Ministerie is N.O. aangehouden op verdenking van afdreiging en oplichting en in verzekering gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeOplichter doet zich voor als politieambtenaar en licht winkeliers op