zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
4.5
(2)

Ontvangers geschenkpakketten voor grote geldbedragen opgelicht

lees ook ...

Poging tot diefstal op O.S. Apoera: politie onderzoekt braak...

Op maandag 27 november 2023 heeft de politie van het bureau Apoera een onderzoek ingesteld na een melding van een poging tot diefstal middels braak op de O.S. Apoera. Bij aankomst constateerden de wet...

Ontvangers van geschenkpakketten zijn worden door social media vrienden voor grote geldbedragen opgelicht. Deze informatie is bekend bij de afdeling Fraude van de politie, die nog steeds wordt geconfronteerd met zulke gevallen. De slachtoffers hebben de oplichters via social media leren kennen.

Deze slachtoffers kregen op een bepaald moment van hun zogenaamde social media vriend de toezegging een geschenkpakket van hen te zullen ontvangen. Niet lang daarna ontving de persoon het bericht dat het pakket reeds is gearriveerd en afgehaald kon worden.

De vreugde van de deze persoon was echter van korte duur, omdat die gelijk daarna een melding kreeg dat er bij de visitatie verboden spullen in het pakket zijn aangetroffen. Om strafvervolging te voorkomen moest de ontvanger als boete een geldbedrag op een rekening bij een lokale bank storten.

Uit vrees voor deze strafvervolging stortte men dan ook het aangegeven geldbedrag. Naderhand bleek echter dat er nooit sprake is geweest van een pakket, terwijl de zogenaamde boete inmiddels verder was gesluisd.

De politie heeft geconstateerd dat het de criminelen steeds weer lukt om op deze manier personen van grote geldbedragen op te lichten en doet derhalve wederom een beroep op de gemeenschap om alert te zijn en niet op alle vriendschapsverzoeken op sociale media in te gaan.

Verder heeft het politieonderzoek ook uitgewezen dat er bij deze vorm van criminaliteit er personen zijn die bewust hun bankrekening ter beschikking van de criminelen stellen om de gestorte geldbedragen door te sluizen of op te nemen en contant af te staan.

Op deze personen wordt er een dringend beroep gedaan om dit gedrag achterwege te laten, aangezien dit een ernstig strafbare feit oplevert. Op de rekeningen van zij die zich toch hieraan schuldig maken, zullen in het belang van het politioneel onderzoek, justitieel beslag worden gelegd met alle gevolgen van dien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeOntvangers geschenkpakketten voor grote geldbedragen opgelicht